Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο ιπτάμενος «Μεγάλος Αδελφός» στην Ν. Υόρκη


Προετοιμαστείτε για ένα μέλλον που το ιδιωτικό θα είναι ανάμνηση από το παρελθόν. Ο Δήμαρχος της Ν. Υόρκης, Bloomberg είπε την περασμένη Παρασκευή ότι σύντομα θα είναι αδύνατο κάποιος να ξεφύγει από την επίβλεψη των επίγειων και τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων καμερών παρακολούθησης
Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει σχεδόν 2,400 σταθερές κάμερες παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους μόνο στο Μανχάταν. Πολλές από αυτές λειτουργούν για την αστυνομία, άλλες εξυπηρετούν ιδιοκτήτες.
Στο Lower Manhattan, μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε μετά την 9/11, γνωστή ως το «Δαχτυλίδι του χάλυβα" ενσωμάτωσε  τις κάμερες του NYPD με κάμερες παρακολούθησης από τράπεζες και άλλα ιδρύματα σε ένα κοινό λογισμικό.
Όμως, στο μέλλον, οι κάμερες  όχι μόνο θα πολλαπλασιαστούν σε κτίρια και στρατηγικής σημασίας σημεία, αλλά μερικές απ 'αυτές θα είναι σε θέση να πετάνε.
"Είναι τρομακτικό", δήλωσε ο Μπλούμπεργκ. "Αλλά ποια είναι η διαφορά αν η κάμερα είναι στον αέρα ή σε κτίριο; Θέλω να πω, διανοητικά έχω πρόβλημα να δώ την διαφορά. Και ξέρετε ότι οι τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες κάμερες έχουν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Οι τεχνικοί ήδη εργάζονται πάνω σε αυτό. "
Ο Bloomberg προειδοποίησε για την προσπάθεια δημιουργίας drones που θα μπορούσαν να δουν και μέσα σε ιδιωτικές κατοικίες – αλλά ότι η ύπαρξη  νομοθεσίας θα μπορούσε να βοηθήσει να διατηρηθεί κάποια μυστικότητα.
"Είναι απλά τα πράγματα, πάμε σε ένα διαφορετικό άγνωστο κόσμο.», είπε.
" Θα έχουμε ένα κόσμο με μεγαλύτερη ορατότητα και λιγότερη ιδιωτική ζωή. Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να σταματήσει αυτό. Και δεν είναι θέμα αν πιστεύω ότι αυτό είναι καλό ή κακό. Απλά ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει σε αυτή την ιδέα "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου