Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αθωώθηκαν ο Θοδωρής Ηλιόπουλος και οι 4 συγκατηγορούμενοί του

Η δίκη 

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2012, επίσημη ημερομηνία έναρξης της δίκης, κληρώθηκαν οι ένορκοι αλλά η απουσία δικηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, καθώς έπρεπε να παρευρεθεί σε άλλη δίκη, διέκοψε τη διαδικασία για τις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Στις 21 Δεκέμβρη, έγινε η ουσιαστική έναρξη της διαδικασίας, αλλά ο χρόνος εξαντλήθηκε με τις καταθέσεις των τεσσάρων από τους έξι κατήγορους αστυνομικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούσαν τον Θοδωρή Ηλιόπουλο για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών του 2008 απουσίαζαν από τη διαδικασία! Στις 11 Γενάρη 2013 κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί καθώς και μάρτυρες υπεράσπισης.


Η περίπτωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου 

Συγκεκριμένα, στις 18 Δεκέμβρη 2008, μετά από αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε περαστικούς που βρίσκονταν επί της Ακαδημίας, ο Θοδωρής συλλαμβάνεται και με πειστήρια τις καταθέσεις δύο αστυνομικών και μόνο, βρέθηκε προφυλακισμένος για 8,5 μήνες στον Κορυδαλλό, την ίδια ώρα που οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεταν για την αθωότητά του. Μετά από 49 μέρες απεργίας πείνας και ενώ έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, ο Ηλιόπουλος αποφυλακίζεται, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια αργότερα, με δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης στο πλευρό του, αθωώνεται μαζί με τους άλλους τέσσερις συγκατηγορούμενούς του στο μικτό ορκωτό της Χαλκίδας.


h**p://www.left.gr/article.php?id=21891

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου