Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση αντιφασιστών οπαδών παναθηναικού


Στον αγώνα με τον Πλατανιά, πρωτοβουλιακά μέλη της θύρας 13 σήκωσαν πανό αλληλεγγύης ( με την έγκριση του Ε.Φ.Σ. θύρας 13) στη Βίλα Αμαλίας η οποία εκκενώθηκε εκ νέου ύστερα από την ανακατάληψη της. Το γεγονός αυτό και άλλα πολλά που συμβαίνουν στη Θύρα 13 τον τελευταίο καιρό, ενόχλησε από ό,τι φαίνεται τα δισέγγονα των χιτών, χουντικών και λοιπών ρουφιάνων οι οποίοι ''απάντησαν'' με την τοποθέτηση πανό για τα Ίμια που όπως ανέφεραν ''Δεν ξεχνάνε''. Με το που αναρτήθηκε λοιπόν το πανό αμέσως μεγάλη μερίδα οπαδών από τις θύρες των οργανωμένων αντέδρασαν και αφού για αλλότριους λόγους, δεν μπορούσαν να απαντήσουν όπως πρέπει,μάζεψαν κάποια πανό και αποχώρησαν.Το πανό υστερά απο λίγο κατέβηκε. Έξω απο τη θύρα 1 και αφού το κλίμα ήταν υπέρ των αντιδρώντων ξεκάθαρα έπειτα από συζητήσεις, αυτό που υπερίσχυσε ήταν ότι δεν ξαναβγαίνει πολιτικό πανό και ότι έχει αποφασιστεί για λόγους ενότητας το λεγόμενο ''no politica''.

Για εμάς τα πράγματα είναι απλά. ''Νο politica'' είναι τα δέντρα. Τα γήπεδα και οι σύνδεσμοι σαν μέρος της κοινωνίας και μάλιστα ενεργό και δυναμικό, δεν μπορούν να μην έχουν γνώμη και αντίδραση πάνω στα δρώμενα της. Την γνώμη σου, την άποψή σου και τις πράξεις σου δεν τις αφήνεις στο ντουλάπι με τα σόβρακα πριν πας στο γήπεδο. Ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώον που λέει και ο Τέλης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το γήπεδο είναι ή τουλάχιστον θα θέλαμε να είναι κοινωνικός χώρος και χώρος έκφρασης για ελεύθερους ανθρώπους, όχι όμως για ρουφιάνους και εχθρούς της ελευθερίας.

Το θέμα της Βίλας Αμαλίας είναι θέμα όλων μας. Για όσους δεν το κατάλαβαν ο Δενδιάς και τα σκυλιά του με το σύνθημα της μηδενικής ανοχής, έχει εξαπλώσει σφοδρό πόλεμο σε ανθρώπους και χώρους που αντιστέκονται καθημερινά. Έχει κανείς ποτέ σκεφτεί ότι μετά τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους πιοι έχουν σειρά; Αυτό το πολιτικό ζήτημα συμψηφίστηκε με το πολιτικάντικο πανό για τα Ίμια.
Η αλήθεια είναι ότι το πανό αυτό αναρτήθηκε έπειτα από εντολή που δόθηκε από τα πρακτορογραφεία τους στην Μεσογείων (καλως ήρθατε κίολας)σαν απάντηση και με το σκεπτικό φανταζόμαστε τις εκφράσεις ''Βγάλτε το γιατί οι ανάρχες σας πήρανε αμπάριζα''. Αυτό βέβαια το μαρτυράει ότι 16 επετείους το είχαν ξεχάσει σε αντίθεση με ότι έλεγε το πανό και ότι μάλλον βιάστηκαν να το βγάλουν ,μόλις 12 ημέρες πριν! Το επιχείρημα λοιπόν ότι αφού βγάλατε εσείς, θα βγάλουν και αυτοί και πάει λέγοντας είναι άτοπο!

Εμείς που μεγαλώσαμε στον δρόμο και έχουν δει πολλά τα ματάκια μας σε αυτόν, δεν θα μπορούσαμε παρά να ανήκουμε στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που δεν σκύβει το κεφάλι και δεν υποτάσσεται στα σχεδιά τους.
Στεκόμαστε περήφανα δίπλα σε αγωνιστές ,αγνά και με ανιδιοτέλεια, πράτουμε κατά συνείδηση και όχι κατά παραγγελία.

Ας γίνουν τα γήπεδα εστίες αντίστασης και όχι χόροι προπαγάνδισης της φασιστικής τους μπόχας.

Οπαδοί ενάντια σε όλες τις διοικήσεις, έτσι γιατί δεν μας αρέσει η λεξη.
Ενάντια σε κράτος, αφεντικά και μπάτσους
Ενάντια σε φασίστες και λοιπούς ρουφιάνους
Ενάντια στο σύγχρονο οπαδικό life style και στο μοντέρνο ποδόσφαιρο.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου