Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ποινική δίωξη στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ


Ποινική δίωξη για μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν μετά την μοιραία καταδίωξη των δυο εφήβων χτες το βράδυ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. 

Οι δυο αστυνομικοί πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, μεταδίδει τοprismanews.gr, ενώ αύριο στις 11 το πρωί αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο όπου παραμένουν υπό κράτηση. 

Η μαρτυρία
Την ίδια ώρα ιδιαίτερης βαρύτητας για την υπόθεση κρίνεται η μαρτυρία μιας νεαρής οδηγού που ανέφερε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης δηλώνοντας ότι είδε τη στιγμή της καταδίωξης τον αστυνομικό – συνοδηγό τη στιγμή να κλωτσά το μηχανάκι των νεαρών. Η κατάθεση της κοπέλας ήταν καταλυτική αφού περιέγραφε όλη τη σκηνή του τροχαίου και την εγκληματική παρέμβαση των αστυνομικών, και η εντολή για τη σύλληψη των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ άμεση. Έτσι χθες τη νύχτα συνελήφθησαν και οι δύο αστυνομικοί της ομάδας για σωματική βλάβη. Ωστόσο εξετάζεται παράλληλα και η αξιοπιστία της μάρτυρος.

Νοσοκομείο
Εν τω μεταξύ δύσκολες ώρες περνούν έξω από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ οι οικογένειες των δυο νεαρών που παλεύουν για τη ζωή τους έχοντας υποστεί βαριά τραύματα μετά το τροχαίο στην παραλιακή. Στο νοσοκομείο έχουν σπεύσει συγγενείς και φίλοι των δυο παιδιών με τους γιατρούς να παραμένουν επιφυλακτικοί τονίζοντας ότι τα πρώτα 24ωρα παραμένουν κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου