Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το Musee d'Orsay στο Παρίσι απομάκρυνε μια φτωχή οικογένεια "επειδή μύριζε άσχημα" και ενοχλούσε τους άλλους επισκέπτες


Μια φτωχή οικογένεια, η οποία επισκεπτόταν το Μουσείο Ορσέ (Musee d'Orsay) στο Παρίσι, το Σάββατο με την ΜΚΟ "ATD-Τέταρτος Κόσμος", έλαβε την εντολή να εγκαταλείψει τους χώρους του Μουσείου επειδή άλλοι επισκέπτες παραπονέθηκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί "είχαν μια δυσάρεστη μυρωδιά", έγινε σήμερα γνωστό από την ΜΚΟ που αγωνίζεται κατά των αποκλεισμών.

Συνοδευόμενοι από έναν εθελοντή της ΜΚΟ οι δύο γονείς και το παιδί τους, ηλικίας 12 ετών, βρίσκονταν σε μια αίθουσα με έργα του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ "όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν".

"Τους είπαν ότι η μυρωδιά τους ενοχλούσε τους άλλους" επισκέπτες, δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνίας της "ATD-Τέταρτος Κόσμος" Τιφέν Κορνακιάρι, επιβεβαιώνοντας ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας "Le Figaro".

Οι άνθρωποι αυτοί "συνέχισαν την επίσκεψή τους σε άλλες αίθουσες με λιγότερο κόσμο, και τότε τέσσερις φύλακες τους περικύκλωσαν και τους συνόδευσαν μέχρι την έξοδο", πρόσθεσε.

Δεν έγινε κανένας "καυγάς" διευκρίνισε, καθώς ο εθελοντής που συνόδευε το γκρουπ στο Μουσείο δεν είχε "καμία επιθυμία να προσθέσει στην ταπείνωσή της οικογένειας αυτής".

Για την ΜΚΟ, η οποία "εξέφρασε τη λύπη της", το περιστατικό, "δείχνει αυτό που υφίστανται οι πιο φτωχοί καθημερινά, αυτή τη διάκριση, που όταν δείχνουμε ότι είμαστε πολύ φτωχοί, δεν μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο".

Η Οργάνωση που υπενθυμίζει ότι "η επίσκεψη στο μουσείο με άπορες οικογένειες αποτελεί μέρος της δράσης της εδώ και 50 χρόνια", δήλωσε ότι έστειλε επιστολή στον διευθυντή του Musee d'Orsay να τον "ενημερώσει" για το συμβάν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο εποπτεύει το ίδρυμα αυτό ζήτησε σήμερα από το Musee d'Orsay να του υποβάλει "λεπτομερή έκθεση" σχετικά με το περιστατικό.



Πηγή: «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου