Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί - Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστέκονται - Συνεχής ενημέρωση


7:18 Αρχίζει η επίδοση από την αστυνομία των 2.500 περίπου φύλλων πορείας προς τους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.



7:02 Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για αύριο Παρασκευή (από ώρα 00.01 έως 23:59), και παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) αποφάσισε κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αιτήματα, να ανακληθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών των αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για σύναψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.



6:55 Αναβλήθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, η εκδίκαση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ κατά των σωματείων εργαζομένων του Μετρό, κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου, σκεπτικό του αιτήματος αναβολής, που κατατέθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του, αποτέλεσαν «οι δηλώσεις των αρμόδιων κ. Υπουργών, οι οποίες από το πρωί αποτελούν την πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης περί επίταξης των απεργών, η οποία όμως μέχρι
και την ώρα της εκφώνησης της παρούσας υποθέσεως δεν είχε γνωστοποιηθεί σε κανέναν εξ αυτών».




18:08 Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 26/1 στις 11 το πρωί στην Ομόνοιαενάντια στην επίταξη.


18:03  Με εισαγγελική εντολή, οι απεργοί του Μετρό απειλούνται με σύλληψη και αυτόφωρο, αν παραβιάσουν τη δικαστική απόφαση.


18:00 Επιτέθηκε ο Σαμαράς στους απεργούς.
«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Ανήκουν στο λαό, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις απεργίες.


17:57 Ο κόσμος παρά τη βροχή συνεχίζει να συγκεντρώνεται δίπλα στους απεργούς.


17:40 «Μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Κυβέρνησης με την απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής σήμερα Πέμπτη 24/1/2013 αποφάσισε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει:

«1. την πολιτική καταδίκη της επιστράτευσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα στους χώρους ευθύνης της για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων.

2. τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

3. την επίσπευση πραγματοποίησης 24ωρης Γενικής Απεργίας όπως αυτή αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Η Κυβέρνηση αντί να κάνει επίδειξη ισχύος στους εργαζόμενους θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ΑΝΟΙΧΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΣΟΒΑΡΑ για τη σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

Ο αγώνας για την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τα οποία η κυβέρνηση παραβιάζει θα συνεχιστεί τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο.        

Παράνομες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες καταργούν ισχύουσες».



17:35 
Ο Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, μίλησε για «απαράδεκτο από κάθε άποψη» μέσο, το οποίο απειλεί να επιβάλλει μια λογική πυγμής στην άσκηση πολιτικής. Καταδικάζοντας «αυτές τις ενέργειες» είπε ότι «θυμίζουν άλλες εποχές» ενώ υποστήριξε πως «για ό,τι ακολουθήσει θα φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση» εκτιμώντας πως «τέτοιες αποφάσεις δεν οδήγησαν ποτέ σε ήρεμο ξέφωτο».

«Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση για να επιτάξει τους εργαζόμενους στις επιλογές της. Η απόφαση αυτή δείχνει τον αυταρχισμό της. Είναι μια απόφαση που υλοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει την κατάργηση των ΣΣΕ» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσπωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και ο  υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καταδίκασαν την απεργία των εργαζομένων χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρητορική περί συντεχνιών και συνδικαλιτικών ηγεσιών που κρατούν όμηρο την κοινωνία.


17:25 
Αναβλήθηκε για αύριο (25/1) από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε. εναντίον των επτά σωματείων εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ μετά από αίτημα των απεργών.


17:20
 Η απάντηση των εργαζομένων θα είναι άμεση και οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι τελικής δικαίωσης, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης.
Όπως αναφέρει, «είναι αδιανόητη η στάση της συγκυβέρνησης η οποία αντί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο για επίλυση των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε, να προχωρά σε λύσεις αντιδημοκρατικές όπως το μέτρο επίταξης.
Απ’ ότι φαίνεται οι ψύχραιμες φωνές και οι συνετές τοποθετήσεις πολλών κοινοβουλευτικών ανδρών, πνίγηκαν από την αλαζονική και ανάλγητη στάση του αρχιτέκτονα της δημιουργικής λογιστικής και θιασώτη του δόγματος ΣΟΚ, πρώην Προέδρου του ΙΟΒΕ και εκτελεστικού οργάνου του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, του κατ’ επίφαση Υπουργού Οικονομικών των Ελλήνων».
  



17:10  
"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προειδοποιούν την συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά και να έρθει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους στο Μετρό προκειμένου να απεμπλακούν οι συγκοινωνίες"


17:02 Παναττικη σταση εργασίας 12-4 προκύρηξε για αυριο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας
ως ενδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς των συγκοινωνιών
http://www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου