Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Συγκρούσεις νεαρών Παλαιστινίων με τις δυνάμεις κατοχής μετά τη δολοφονία 19χρονου

20130930-132144.jpgΗ εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Τζενίν



Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ότι ο Παλαιστίνιος νεαρός Islam Husam Toubassy , 19 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες που εισέβαλαν  στο σπίτι του, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν , στη βόρεια Δυτική Όχθη. Δεκάδες κάτοικοι  τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ακολούθησαν και ένας απήχθη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Maan ανέφερε ότι μια μεγάλη ισραηλινή στρατιωτική δύναμη εισέβαλε στο στρατόπεδο,  αργά το βράδυ της Τρίτης, και ότι οι στρατιώτες διέρρηξαν και έψαχναν σε δεκάδες σπίτια. Η εισβολή οδήγησε σε συγκρούσεις με τους νέους του καταυλισμού που πέταξαν πέτρες και άδεια μπουκάλια στις δυνάμεις κατοχής .
Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ο  Toubasy  πυροβολήθηκε με αληθινά πυρά  από τους στρατιώτες  που μπήκαν στο σπίτι του αφού έσπασαν την πόρτα.

Η οικογένειά του είπε  ότι αμέσως μετά την εισβολή  οι στρατιώτες μπήκαν στο δωμάτιο του Ισλάμ στην ταράτσα, όπου κοιμόταν, και τον πυροβόλησαν στο πόδι πριν τον σύρουν στο έδαφος , τραβώντας τον έξω από το σπίτι του, ενώ ο ίδιος ήταν βαριά τραυματισμένος και αιμορραγούσε.
Ο αδελφός του , Καμάλ , δήλωσε ότι αφού  οι στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Ισλάμ , και τον έσυραν έξω από το σπίτι του, οι μυστικοί στρατιώτες του ισραηλινού στρατού τον πυροβόλησαν ξανά.

Στη συνέχεια ο στρατός τον μετέφερε στο  νοσοκομείο Al Khodeira,  στα εδάφη του 1948 , όπου ο νεαρός απεβίωσε λόγω της μεγάλης αιμορραγίας που υπέστη ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του.

20130930-133043.jpg

Ο στρατός στη συνέχεια αποσύρθηκε από το στρατόπεδο , αλλά επέστρεψε το πρωί στη Τζενίν για μια νέα εισβολή. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τουλάχιστον είκοσι τεθωρακισμένα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα, και ένα στρατιωτικό ασθενοφόρο , εισέβαλαν στην περιοχή,  και συγκρούστηκαν  με δεκάδες νέους από την τοπική κοινωνία.

Οι στρατιώτες έριξαν αληθινά πυρά  και δακρυγόνα  κατά των κατοίκων προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς . Ένας από τους τραυματίες , ο Nael Ghazzawy , 13 ετών, πυροβολήθηκε από αληθινά πυρά στο πόδι του, ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του .

 Οι στρατιώτες απήγαγαν επίσης έναν κάτοικο  με το όνομα Mohammad Bassam Al - Fayed , 21 ετών, και τον πήρε σε άγνωστο προορισμό .
Αξίζει να σημειωθεί ότι , το 2006 , οι μυστικές στρατιώτες του ισραηλινού στρατού , είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει τον Ahmad , τον αδελφό του Ισλάμ , και είχε κατεδαφίσει το σπίτι του. Ο Sa'id, ο αδελφός τους , είναι ένας πολιτικός κρατούμενος που κρατείται από το Ισραήλ αφού έχει καταδικαστεί  σε 32 χρόνια φυλάκιση από στρατοδικείο .

Νωρίτερα την Τρίτη , Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε παλαιστινιακές κοινοτήτες σε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης , και απήγαγαν τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιους.
Τη Δευτέρα , οι Ισραηλινοί στρατιώτες απήγαγαν τουλάχιστον δεκαπέντε Παλαιστίνιους , συμπεριλαμβανομένου ενός νομοθέτη, σε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης .
Οι επιδρομές αποτελούν μέρος της καθημερινής παραβιάσεις που πραγματοποιούνται από το στρατό εναντίον των Παλαιστινίων και των  σε διάφορα μέρη της κατεχόμενης Παλαιστίνης .

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται

pgΟι συγκρούσεις στη Τζενίν και πολλές άλλες περιοχές συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια  των επόμενων ημερών, μεταξύ των στρατιωτών κατοχής και μεγάλου αριθμού  Παλαιστινίων νέων , λόγω των ισραηλινών επιδρομών .

Ο νεαρός ακτιβιστής Bilal Nassar δήλωσε στο ανταποκριτή  του PIC :" Αυτή η νέα γενιά δε γίνεται πλέον  να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στην ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα και στις προκλητικές πρακτικές και θα συνεχίσουν με συγκρούσεις  που θα ξεσπούν όποτε οι δυνάμεις κατοχής εισβάλουν στην περιοχή . "

Τόνισε ότι οι νέοι αυτοί άνθρωποι , μεταξύ  17 και 22 χρονών, εκφράζουν ένα γενικό συναίσθημα  θυμού και έχουν ως στόχο να επαναφέρουν το πνεύμα της αντίστασης στη Δυτική Όχθη .

Ο ακτιβιστής Walid Yassin είπε στον ανταποκριτή του PIC ότι οι ομάδες νέων έχουν επιλέξει την  αντίσταση  στις διάφορες μορφές της, κλιμακώνουν τις  αντιπαραθέσεις τους με την κατοχή  και σχηματίζουν  μέτωπο για την απόρριψη των διαπραγματεύσεων και της κανονικοποίησης .

Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν πολλές ομάδες νέων που έχουν αρχίσει πρόσφατα που δραστηριοποιούνται στον αγώνα κατά των σχέσεων κανονικοποίησης  στη Δυτική Όχθη και έχουν κάνει σημαντικές συνεισφορές στην αποκάλυψη πολλών περιπτώσεων κανονικοποίησης."

Από την πλευρά της , η νεαρή ακτιβίστρια Lama Tawil αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλεστινιακής Αρχής  κυνηγούν αυτές τις ομάδες συλαμβάνοντας τα μέλη τους.

Πρόσθεσε ότι οι μέθοδοι αυτές της Π.Α. είναι πλέον άνευ αντικειμένου καθώς η νέα γενιά δεν φοβάται τις απειλές . Η νέα γενιά επιδιώκει να αλλάξει την παλαιστινιακή πραγματικότητα και να εργαστεί για την επίτευξη της ενότητας όλων των Παλαιστινίων, υπό το πρίσμα της αντίστασης .




http://omniatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου