Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Οι ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. δείχνουν το αδυσώπητο πρόσωπο τους»

«Οι ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. δείχνουν το αδυσώπητο πρόσωπο τους»

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε τη βοήθεια των πολιτών, ώστε να σταματήσουμε την προσπάθεια εξαθλίωσης μιας μακροχρόνια άνεργης 31χρονης και της 53χρονης μητέρας της, που είναι Άτομο με Ειδικές Ανάγκες και 80% αναπηρία.  Οι δύο κυρίες ουσιαστικά "ακροβατούν" στη ζωή και διαβιούν χάρη στην ανοχή που δείχνει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που νοικιάζουν (δεν έχουν να πληρώσουν από τον Απρίλιο του 2013) αλλά και στην  πενιχρή βοήθεια που λαμβάνουν από συγγενείς.

Δυστυχώς λόγω της σοβαρής οικονομικής αδυναμίας των δύο γυναικών η 31χρονη επιβιβάστηκε σε λεωφορείο χωρίς εισιτήριο και σε έλεγχο που έγινε από ελεγκτή του ΟΑΣΑ, κόπηκε πρόστιμο 72 ευρώ, παρότι η κυρία ενημέρωσε επανειλημμένα τον ελεγκτή ότι είναι μακροχρόνια άνεργη. Η ασθενής μας ήρθε άμεσα σε επαφή με τις ΟΣΥ Α.Ε. και ενημέρωσε εγγράφως για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ενώ παράλληλα έστειλε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά της. Δυστυχώς ο ΟΣΥ απάντησε στις 17/09 ότι το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί αλλιώς θα μεταβιβαστεί εντός 20 ημερών στην εφορία όπου θα δεκαπλασιαστεί  και θα γίνει 720 ευρώ συνολικά.  Δηλαδή για ένα εισιτήριο 1.20 ευρώ το τελικό πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσει στην εφορία η μακροχρόνια άνεργη ασθενής μας είναι 720 ευρώ! Με λίγα λόγια το κράτος ενεργοποιεί όλο τον μηχανισμό του για ένα ποσό, το οποίοουδέποτε θα εισπράξει και το οποίο αποτελεί το ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ χτύπημα για τις δύο γυναίκες που βρίσκονται ψυχικά και σωματικά στην εξαθλίωση, ενώ αυτό που ουσιαστικά χρειάζονται είναι κοινωνική ευαισθησία και στήριξη.

Εμείς επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία  κάναμε δύο έγγραφες εκκλήσεις στις οποίες όμως δυστυχώς  ο ΟΣΥ δεν απάντησε. Έτσι φθάνουμε  στο σήμερα και αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε τη βοήθεια όλης της κοινωνίας ώστε να σταματήσουμε ΑΜΕΣΑ την μεταβίβαση της οφειλής στην εφορία.

Σας ζητάμε λοιπόν να καλέστε ή να στείλετε μήνυμα στους παρακάτω:

Υπηρεσία Προστίμων:
τηλ. 210 4270705 – email  prostimo@ethel.gr

κ. Βούρτση Γεώργιο
ΤΤμ/χης Ελέγχου Κομίστρου & Επικοινωνίας με το Επιβατικό Κοινό

κ. Δ. Μωραΐτη
Δ/ντής Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου


Ο.ΣΥ. Α.Ε.
τηλ: 210-470-796

email:
osy@osy.gr
oasa@oasa.gr
tchilari@oasa.gr


Στα μηνύματα σας μπορείτε να αναφέρετε τον αριθμό πρωτοκόλλου23559/6976/8817/1370/Α/17.09.2013 που είναι η επιστολή που έστειλαν στην 31χρονη ή απλά να αναφέρετε «για την ασθενή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου