Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους... (Αφίσα ΛΚ 37)

Στους καιρούς του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, το χτύπημα των αντιστάσεων που δεν ελέγχονται από θεσμούς, φορείς και παράγοντες του συστήματος και ευρύτερα η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων είναι στην κορυφή της ατζέντας των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών της χώρας και των υπερεθνικών επιτελείων τους. Στόχος της κατασταλτικής στρατηγικής, η οποία συνοψίζεται στο φασιστικό δόγμα περί «αποκατάστασης της τάξης και της νομιμότητας», είναι το απρόσκοπτο πέρασμα στη νέα εποχή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οι πρόσφατες κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον καταλήψεων στην Αθήνα, την Πάτρα, το Μεσολόγγι, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, τη Θεσσαλονίκη αποτελούν συνέχεια των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν έναν χρόνο πριν, και προοίμιο νέων επιθέσεων σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα. Είναι συνέχεια των εισβολών και εκκενώσεων που αναστάλθηκαν, τον περασμένο χειμώνα, εξαιτίας της ανάπτυξης ενός πλατιού και μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης και αντίστασης από πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές δυνάμεις και την κινητοποίηση ενός μεγάλου πλήθους αγωνιστών και αγωνιστριών.

Οι καταλήψεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών αγώνων που οργανώνονται από τα κάτω ενάντια στην εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, το φασισμό και την καταστολή. Απέναντι στη συνολική επίθεση του κράτους με τη συνδρομή των παρακρατικών συμμοριών, απέναντι στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς εναντίον των καταλήψεων και κάθε αυτοοργανωμένης δομής του αγώνα, να αντιτάξουμε ένα πλατύ, μαζικό και κοινωνικό μέτωπο όλων των αντιστάσεων από τα κάτω!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – Σάββατο 12 Οκτώβρη, πλ. Μοναστηρακίου, 11 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου