Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αναληψη Ευθήνης για την επίθεση στο γραφείο του Μιχαλόλια

Ο Τάκης Μιχαλόλιας μαζί και με άλλους παραμένει 'καθαρός' έξω από το φαίνεσθαι της ακροδεξιάς οργάνωσης έτσι ώστε να μπορεί αστιγμάτιστα να ελλίσεται παρασκηνιακά δημιουργώντας τις σχέσεις εκείνες που θα εξυπηρετήσουν την ενδυνάμωση της ακροδεξιάς. Είναι νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ολυμπιακός και βέβαια έχει σχέσεις με τον ιδιοκτήτη και μεγαλοεφοπλιστή Μαρινάκη. Υπήρξε δικηγόρος του δικτάτορα Παπαδόπουλου και ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΠΕΝ και ο άνθρωπος που μετέφερε το μήνυμα Παπαδόπουλου στο ιδρυτικό συνέδριο. Ο ίδιος τη δεκαετία του '80 είχε τη δική του θέση στο ψηφοδέλτιο της ΕΠΕΝ. Μετά το 1964 ο ίδιος φοιτητής της νομικής στην Ιταλία, συνεργάστηκε με νεοφασίστες της ordine nuovo (νεα ταξη πραγμάτων), τους οποίους έφερε στην Ελλάδα όταν στη χώρα τους τεθηκαν εκτός νόμου.

Αυτό το κάθαρμα φροντίζει για την πλάτη της Χ.Α. και βρίσκεται πίσω από τις 'έξυπνες' κινήσεις της οργάνωσης. Το φασιστικό μόρφωμα χρειαζόταν πλάτες για να κινηθεί. Πλάτες από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, πλάτες από την αστυνομία, πλάτες από ανθρώπους του συστήματος που συνδιαλέγονται με πρόσωπα κλειδιά. Χωρίς αυτές τις πλάτες οι φασίστες θα ήταν αδύνατο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να βγούν από τις τρύπες τους που επί χρόνια ήταν κρυμμένοι.

Η συστημική κρίση αποτελεί την ευνοϊκότερη συγκυρία για να αναπτυχθούνε σαν σύγχρονη εφεδρεία ταγματασφαλητών, ειδικά σε γειτονιές αυξημένου ενδιαφέροντος για το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις βλέψεις της πλουτοκρατίας. Έτσι, υποβάλλοντας αίτηση για την ίδρυση πρωτοβάθμειου σωματείου στη ζώνη του Περάματος, οι φασίστες, εντολοδόχοι των αφεντικών τους ενεργοποίησαν ένα σχέδιο τρομοκράτησης και φόβου όσων αγωνίζονται για εργατικές διεκδικήσεις, λειτουργώντας ενίοτε ως αάχωμα στα σχέδια των αφεντικών. Οι ταξικοί προδότες της ΧΑ επιτέθηκαν σε ντόπιους και μετανάστες εργάτες στην περιοχή του Περάματος, δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Το σχέδιό τους σαφές. Λειτούργησαν σαν μαφία του εφοπλιστικού κεφαλαίου για να επιβάλουν την 'κοινωνική ειρήνη' κλείνωντας το μάτι στα αφεντκά για την όξυνση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς αλλά και ως εγγυητές της 'ταξικής ειρήνης' με την εργοδοσία μέσω του σωματείου που ετοίμαζαν στη ζώνη

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν επίσης ένα μήνυμα φόβου που έσκασε σαν βόμβα διασποράς σε όσους σηκώνουν κεφάλι καθημερινά σε γειτονιάς, πλατείες, δρόμους αψηφώντας τα τάγματα εφόδου και τις συνέπειες του να παραμένεις άνθρωπος.

Στις 15 Οκτωβρίου 2013 λοιπόν, επιλέξαμε να επιτεθούμε στο δικηγόρο ναζιστή Μιχαλόλια, σπάζοντας το δικηγορικό γραφείο του στην οδό Νοταρά 35 στο κέντρο της Αθήνας. Δεν επιλέξαμε τον εμπρησμό επειδή η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι κατοικημένη και δεν θα θέταμε σε καμμία περίπτωση σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων. Η οργανωμένη περιφρούρηση στην οδο Μετσόβου και στην οδό Δεληγιάννη στο ύψος της Νοταρά έδωσε χρόνο στους συντρόφους να καταστρέψουν οτι βρήκαν στο γραφείο ενώ παράλληλα ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι για αντιμετώπιση της 'αποτελεσματικής' ομάδας Δ, η οποία το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε τραμπουκισμούς θαμώνων καφενείων, γειτόνων των εξαρχείων, νεολαίων που αράζουν σε πλατείες.

Το δίλημμα των δύο άκρων και η θεωρία που το εμφανίζει σαν σύγχρονο ιδεολόγημα αποτελεί μια απόπειρα της κυβέρνησης να εξισώσει την επαναστατική βία, τον κόσμο της αντίστασης, της ανιδιοτέλειας, της ισότητας με την φασιστική βία της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του μισανθρωπισμού. Την ίδια στιγμή που οι εκφραστές της θεωρίας των δύο άκρων ισοπεδώνουν την κοινωνία εφαρμόζοντας την ακραία πολιτική των μνημονίων, δημιουργόντας ένα σύγχρονο κοινωνικό σφαγμώ, δολοφονώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, αυτοκτονώντας τουλάχιστον 5000 ανθρώπους καταγεγραμένα θύματα της κρίσης. Την ίδια στιγμή που οι συκοφάντες των κοινωνικών αγώνων εξισώνουν τον αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού με την δολοφονία Φύσσα ενώ δεν διστάζουν να καταστείλουν με ακραία βία οποιοδήποτε αγώνα θεωρούν ενδεχόμενη απειλή για τα συμφέροντα της πολιτικής μαφίας και της πλουτοκρατίας.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τους ψευτοαντιφασίστες δημοσιογράφους και την φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά που 'ανακάλυψαν' τη σημαίνει ΧΑ το 2013 ενώ επι δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν τις ακροδεξιές εφεδρείες σε κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον του 'εσωτερικού εχθρού'. Η εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των φασιστών (ΝΔ, ΧΑ) βαφτίζεται αντιφασισμός ενώ αφορά ξεκάθαρα τη μοιρασία της πίτας στην εξουσία. Είναι ξεκάθαρο οτι προεκλογικά τα δύο κόμματα ανταγωνίζονται ποιό θα έχει την περισσότερο ακροδεξιά ατζέντα τζογάροντας στον κοινωνικό φόβο.

Ζητω ο μαχητικός αντιφασισμός

ο Παύλος Φύσσας ζει στις πράξεις του μαχητικού αντιφασισμου

    Αναρχικοί/ες

ΥΓ Μόνο τυχαία δεν θεωρούμε την αποσιώπηση της ενέργειας τόσο από τους 'αντιφασίστες' δημοσιογράφους όσο και από την ΧΑ. Θα΄χει τους λόγους του ο κ. Μιχαλόλιας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου