Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

18 νεκροί πρόσφυγες στη Λέσβο


Από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Θερμής (ανατολικά της Λέσβου)  εντοπίζονται τα πτώματα των άτυχων προσφύγων.  Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς  είναι και ο Τούρκος διακινητής.
Συγκεκριμένα πρωινές ώρες σήμερα ανευρέθησαν και περισυνελέγησαν από πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης και από στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δεκαοκτώ (18) σοροί αλλοδαπών ανδρών, αγνώστου εθνικότητας, στην παραλία Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου.

Οι ανωτέρω σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», ενώ από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.
Επίσης, από την κατάθεση του διασωθέντος την 14-12-2012 προέκυψε ότι, είκοσι οκτώ (28) συνολικά αλλοδαποί (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λευκή λέμβο, η οποία ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, από άγνωστη τουρκική ακτή με προορισμό τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο διασωθείς, μετά από μία ώρα πλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και υψηλού κυματισμού, η λέμβος βυθίστηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου