Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η νεολαία στον δρόμο - Συνεχής ενημέρωση

karategos_dekemvrhs.jpg
Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στα Προπύλαια στις 11 το πρωί από μαθητές και φοιτητές, στις 5 από την Νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στις 7 το απόγευμα από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση και αναρχικές ομάδες.
Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές πραγματοποιούν κινητοποίηση στις 11πμ στην Καμάρα ενώ στις 6μμ στο ίδιο σημείο καλούν σε συγκέντρωση οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι πολιτικές οργανώσεις.
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Θεσσαλονίκη
13:57: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από το Πανεπιστήμιο στο ύψος της Φιλοσοφικής ενώ μέσα έχουν εισέλθει διαδηλωτές από την πορεία.
13:36: Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο ανάμεσα σε μαθητές και αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Συντριβανίου.
13:20: Στην Καμάρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι αυτήν την ώρα οι μαθητές που προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
12:35: Ένταση αυτήν την ώρα στην Αγίου Δημητρίου στην μαθητική πορεία με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 2 ατόμων. Προηγουμένως η μαθητική πορεία είχε φτάσει έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
11:45: Σε εξέλιξη είναι η πορεία των μαθητών γυμνασίων και λυκείων της πόλης που ξεκίνησε από την Καμάρα. Αυτή την ώρα βρίσκεται στην οδό Εγνατία στο ύψος της Αριστοτέλους. Και τα δύο ρεύματα της οδού Εγνατία παραμένουν κλειστά.
11:30: Ξεκίνησε η μαθητική πορεία από την Καμάρα. Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

Αθήνα

13:51: Κυνηγητό και πετροπόλεμος αυτήν την ώρα ανάμεσα σε μαθητές και δυνάμεις των ΜΑΤ γύρω από την Ομόνοια.
13:30: Σε εξέλιξη είναι η μαθητική πορεία στην Αθήνα, ενώ έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.
12:00: Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συγκέντρωση στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές.
alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου