Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Νικαίας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,
ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ
 
 
«Την περασμένη Παρασκευή στις 8 μ.μ. δύο περιπολικά με 4 αστυνομικούς το καθένα και 4 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν έξω από το 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας που τελούσε υπό κατάληψη. Αστυνομικοί της συγκεκριμένης ομάδας πήδηξαν τα κάγκελα του σχολείου και με φακούς άρχισαν να ψάχνουν το χώρο. Σύντομα τους αντιλήφθηκαν οι μαθητές που περιφρουρούσαν την κατάληψη και βγήκαν στον αύλιο χώρο να δουν τι συμβαίνει. Σε ερώτηση των μαθητών για την παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο, οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν την έφοδό τους επικαλέστηκαν πληροφορία που είχαν ότι κάποιοι κλέβουν το σχολείο.»
 
 
Κάπως έτσι η “αστυνομία” (δηλαδή: οι ένοπλοι προστάτες του συστήματος) προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου που κατέλαβαν το σχολείο τους με αφορμή τις συμπτύξεις τμημάτων. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν φυσικά όλους τους μαθητές και βέβαια όχι μόνο στις γειτονιές μας. Ανάλογη εισβολή, εμπλουτισμένη με αρκετό ξύλο, έκαναν τα Σώματα Ασφαλείας στο ΓΕΛ Χολαργού στις 2/10. Κάπως έτσι (προσπαθούν να) τρομοκρατούν όποια κοινωνική ομάδα βάλλεται από τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει και κυρίως όποιον σηκώνει κεφάλι. Η εκπαίδευση δέχεται και αυτή απανωτά χτυπήματα που ξεκινούν από τις απολύσεις και τον έλεγχο των εκπαιδευτικών και φτάνουν στις συμπτύξεις τμημάτων και το κλείσιμο σχολείων. Η υποβάθμιση και το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού είναι στρατηγική επιλογή της ντόπιας οικονομικής ελίτ, ασχέτως κυβέρνησης και ασχέτως Τρόικας.
 
Κάθε απόφαση και κάθε μέτρο που παίρνουν ξεσηκώνει αντιδράσεις, δημιουργεί αντιστάσεις και ξεκινά μικρούς ή μεγάλους αγώνες. Όπως κάθε κοινωνική ομάδα, έτσι και οι μαθητές αγωνίζονται ενάντια στην υποτίμηση της καθημερινότητάς τους με ότι μέσο διαθέτουν. Είναι ένας δίκαιος αγώνας και πρέπει να υποστηριχθεί, να δυναμώσει και να περιφρουρηθεί ενάντια στο κράτος που τρομοκρατεί και το παρακράτος που επιτίθεται σε όποιον αγωνίζεται, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά.
 
Να ένα παράδειγμα: στις 30/10/12 η “αντισυστημική” Χρυσή Αυγή καταθέτει ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας και το Δικαιοσύνης:
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε εκ νέου το φαινόμενο των καταλήψεων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνέπεια αυτών δεν είναι μόνο η απώλεια διδακτικών ωρών αλλά και οι βανδαλισμοί (...) Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά και να δοθεί οριστικά ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο (...) Είναι ανεπίτρεπτο να επιβαρύνονται οι Έλληνες πολίτες με το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται από μια μικρή μερίδα ατόμων. Οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να προβαίνουν σε εξακρίβωση των στοιχείων των ατόμων αυτών και να παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνώνται τυχόν ευθύνες των γονέων για παραμέληση εποπτείας και να ασκείται σε βάρος τους ποινική δίωξη (...) Τί μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να εξασφαλίζεται στο εξής η κανονική και ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολείων; Ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς η εκπαίδευση πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία – Οικογένεια”
(Αθήνα 30−10−2012, ο ερωτών βουλευτής της Χ.Α. Αντ. Γρέγος)
 
Το αντίπαλο μπλοκ είναι ήδη διαμορφωμένο. Το κράτος στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου επιτίθεται στους μη προνομιούχους, ενώ διάφορες κινήσεις, κόμματα, μέτωπα, ιδεολογίες τους βάζουν να φαγώνονται μεταξύ τους ή να παρακαλάνε για λιγότερη καταπίεση και ανθρωπιστική ελεημοσύνη. Η επίθεση διεξάγεται ενάντια στους “από κάτω”: εργαζόμενοι και ανέργοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, ασχέτως φύλου ή καταγωγής βρισκόμαστε στο στόχαστρο των οικονομικών και πολιτικών ελίτ που κουμαντάρουν το παρόν και το μέλλον μας. 
 
Μένει σε όλους εμάς η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η κοινή δράση ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, η απόφαση να αγωνιστούμε ενάντια τους, για να χτίσουμε μια κοινωνία χωρίς βία, εκμετάλλευση και αδικία.
 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
 
Δυτικό Πέρασμα* - μαθητές/τριες
 
*δίκτυο αλληλεγγύης & αντίστασης
από τον Κορυδαλλό και τις γύρω περιοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου