Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ψάχνει τους αλλοδαπούς με καταστήματα στη Κρήτη η Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έγγραφο που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δήμους του νησιού, η Χρυσή Αυγή ζητά να ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών που έχουν ζητήσει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν καταστήματα ή να στήσουν πάγκους στις αγορές της Κρήτης, καθώς και τις χώρες προέλευσής τους.
Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σχετικό έγγραφο της αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ζητείται από τους δήμους να απαντήσουν αυθημερόν ( ! ) στα ερωτήματα της Χρυσής Αυγής, ενώ επισυνάπτονται προς τους δήμους τόσο η ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Γιώργου Γερμενή, όσο και του αντίστοιχου εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου Β13-169/2-11-2012 που έφτασε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την σχετική εντολή για τη συλλογή των στοιχείων. 
 
 
Το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
 
Έπειτα από το ανωτέρο σχετικό έγγραφο με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. 3403/24-10-2012 ερώτηση του βουλευτή κ. Γερμενή Γεωργίου, σας στέλνουμε φωτοαντίγραφο της εν λόγω ερώτησης και παρακαλούμε να μας απαντήσετε αυθημερόν με fax στα εξής σημεία: α) πόσες άδειες υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου έχουν χορηγηθεί στην περιοχή ευθύνης σας, β) πόσες εξ αυτών κατέχουν αλλοδαποί και γ) πόσες ανά χώρα προέλευσης.
Το θέμα έχει θορυβήσει τους τοπικούς παράγοντες αλλά και άλλους φορείς που ενημερώθηκαν για το θέμα, ενώ δεν λείπουν και οι επιφυλάξεις για τους σκοπούς της ενέργειας αυτής. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Χρυσή Αυγή επιχειρεί, μετά τα στοιχεία για τα παιδιά αλλοδαπών που πηγαίνουν στα σχολεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την επικράτεια, να ενημερωθεί και για τον αριθμό των αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου στη Κρήτη.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου