Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Καταγγελία: Ξυλοδαρμός μετανάστη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης


Άγρια κακομεταχείριση και βασανισμό μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Κορίνθου καταγγέλλει 21χρονος πρόσφυγας από τη Συρία.




Όπως κατήγγειλε ο Κενουάρ Μοχάμεντ στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) την Κυριακή 10 Μαρτίου περίπου στις 18.00 αστυνομικοί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους κρατούμενους καθώς δεν τους δόθηκε το ποσό των 16 ευρώ, που όπως αναφέρει δικαιούνται για κάρτες τηλεφώνου και τσιγάρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με ΜΑΤ επιτέθηκαν στους μετανάστες χτυπώντας τους και τελικά τους ξαναέβαλαν στα κελιά τους. «Εκεί τους χτυπούσαν ξανά και ξανά» αναφέρεται στην καταγγελία. Το περιστατικό κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ο 21χρονος Κενουάρ Μοχάμεντ, ο οποίος ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς «με αποτέλεσμα να τον πάνε στο κελί του όπου τον χτυπούσαν ασταμάτητα σε όλο του το σώμα».

«Ο ίδιος έχει αναπνευστικό πρόβλημα και βρέθηκε στο έδαφος να αναπνέει με δυσκολία, ενώ η αστυνομική του απέσπασαν και του κατέστρεψαν το κινητό», τονίζεται. Η ΚΕΕΡΦΑ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες (Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε ολόκληρες).

«Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας έχει καλύψει επανειλημμένα τις μεθόδους βασανισμών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το καθεστώς καταστολής των προσφύγων είναι ο κανόνας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια τα οποία η κυβέρνηση εμφανίζει ως χώρους φιλοξενίας. Η κάλυψη της ΕΕ σε μια πολιτική καταπάτησης του δικαιώματος στο άσυλο ακόμη και για τους Σύρους , όπου παρέχεται ειδικό καθεστώς είναι σκανδαλώδης», επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ και καταλήγει:

«Απαιτούμε την τιμωρία των βασανιστών αστυνομικών. Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Να χορηγηθεί άμεσα άσυλο στους αιτούντες πρόσφυγες και όχι να κρατούνται επ΄ αόριστον σε φυλακές για να υλοποιείται μια ρατσιστική ατζέντα αποπροσανατολισμού του κόσμου από τον υπεύθυνο για την κρίση, την ανεργία και την φτώχεια».
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου