Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δούλεμα για όλους τους άνεργους!


anergia_foto_2.jpgΔυστυχώς οι μεγάλες επιτυχίες της δικομματικής κυβέρνησης, που σώζει τον τόπο καταστρέφοντας και τους ανθρώπους και τον τόπο, δεν αφήνουν χώρο και χρόνο ώστε να πανηγυρίσουμε τις μικρές καθημερινές επιτυχίες της μνημονιακής πολιτικής. Μικρές και καθημερινές, αλλά με μεγάλη ουσία επιτυχίες όπως αυτή του θετικού ισοζυγίου στην αγορά εργασίας – περισσότερες προσλήψεις παρά απολύσεις και παραιτήσεις – μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Θα με πεις πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει, καθώς αν συνέβαινε ούτε τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας (ΕΛΣΤΑΤ) θα ανέβαιναν κάθε μήνα του 2013, ούτε τόσες χιλιάδες κόσμου θα έφευγαν κάθε μήνα μετανάστες και στην τελική όλο και κάποιος φίλος και γνωστός που είναι άνεργος θα έβρισκε κάποια δουλειά και αυτό δεν συμβαίνει.
Δεν ξέρω τι λες, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το θετικό ισοζύγιο στην αγορά εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2013 προκύπτει μέσα από τα στοιχεία ενός «συστήματος» του υπουργείου Εργασίας το οποίο φέρει την κωδική ονομασία «Εργάνη». Η «Εργάνη» δουλεύει δοκιμαστικά από τον Μάρτιο και ως εκ θαύματος από τότε που δουλεύει η «Εργάνη» - και τις ροές της απασχόλησης δεν τις ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ – το ισοζύγιο στην αγορά εργασίας είναι πάντα θετικό… Έλα που όμως το Μάρτιο, με την «Εργάνη» να βγάζει θετικό ισοζύγιο, τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία έδειξαν αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων, άρα μούφα η «Εργάνη», και αυτό στεναχώρησε πολύ την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, ως εκ θαύματος πάλι, από τον Απρίλιο ο ΟΑΕΔ έχει σταματήσει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία για την επίσημη εγγεγραμμένη ανεργία – ενώ κατά κανόνα και παράδοση για χρόνια τα δημοσιοποιούσε στις αρχές κάθε μήνα – οπότε τίποτα(λέμε τώρα…) δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Ελλάδα του 2013 όπου υπάρχουν δουλειές παντού όπως τουλάχιστον μας λέει το σύστημα «Εργάνη». Το δούλεμα για όλους τους ανέργους είναι βασικό στοιχείο της προγραμματικής σύμβασης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Θ. Μαρουλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου