Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω... τηλεφώνου

Στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά τη χώρα έφτασαν την Παρασκευή οι λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» βάσει... κοινωνικών κριτηρίων, σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, τα ονόματα θα πρέπει να αποσταλούν ως τη Δευτέρα στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. Η κίνηση προκάλεσε την οργή της ΟΛΜΕ, η οποία κατήγγειλε ότι με τον τρόπο αυτό «προγράφονται» οι καθηγητές που θα οδηγηθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πριν ακόμα ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.Στο σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Ευδοκία Καρδαμίτση ζητείται από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στις 18:00 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι ονομαστικές λίστες με τους καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά και τα ονόματα αυτών που υπάγονται σε αυτό το καθεστώς, αλλά εξαιρούνται λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα οι διευθυντές Β/βαθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς, ακόμα και τηλεφωνικά μέσα στο Σαββατοκύριακο τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της διαθεσιμότητας.Την «παράνομη» κίνηση του υπουργείου Παιδείας να δημοσιοποιήσει τις λίστες πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο κατήγγειλε η ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της:

«Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου, δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.

Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.
Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!
Αποφασίζουμε - διατάσσουμε - απολύουμε.

Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Τώρα όλοι στον αγώνα. Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα και απόλυση».
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου