Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Χωρίς νερό και ρεύμα οι εργάτες στη Μανωλάδα

Συνεχίζονται τα βασανιστήρια, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, για τους 150 εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, που είχαν δεχτεί τη δολοφονική επίθεση από τους επιστάτες τον περασμένο Απρίλιο. Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ ο εργοδότης «όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη αλλά με την κατάπτυστη ανοχή και αναλγησία της κυβέρνησης μπορεί και εκβιάζει τους απλήρωτους, κόβοντάς τους ρεύμα και νερό».
«Τους πλήρωσαν με σφαίρες, τώρα τους κόβουν το ρεύμα και το νερό. Εδώ και 10 μήνες μένουν απλήρωτοι οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, που στην προσπάθειά τους να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους αντί για χρήματα δέχτηκαν σφαίρες», αναφέρει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Ο εργοδότης όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί ακόμη αλλά με την κατάπτυστη ανοχή και αναλγησία της κυβέρνησης μπορεί και εκβιάζει τους απλήρωτους, κόβοντάς τους ρεύμα και νερό».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ασύδοτου εργοδότη είναι εξίσου βαριές. Κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές με μικρότερη αξία από το κόστος της κιλοβατώρας. Αιδώς Αργείοι. Οι δεσμεύσεις ότι θα πληρωθούν, ότι δε θα απελαθούν, ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, κλπ. ήταν για άλλη μια φορά κούφια λόγια.

Οι επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στη Μανωλάδα για να λάβουν γνώση των συμβάντων και να επιληφθούν των προβλημάτων, ήταν για άλλη μια φορά μόνο για το θεαθήναι. Εξάλλου ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανοίγει τις πόρτες του υπουργείου μόνο στους μεγαλοπαραγωγούς της φράουλας και ποτέ στους εργάτες, δείχνοντας ανερυθρίαστα σε κάθε ευκαιρία ότι είναι υπουργός των καπιταλιστών και όχι των εργατών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζουμε, το σύστημα που θωρακίζει τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων και των εκμεταλλευτών του εργατικού μόχθου μπορεί να ανατραπεί. Η ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στον κοινό αντίπαλο είναι αναπόφευκτη», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου