Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κύμα απολύσεων στον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου - διαλύεται το αθλητικό τμήμα του σταθμού

Δεκατρείς απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι στον όμιλο Αλαφούζου - στάση εργασίας από την ΕΣΗΕΑ - στις 10 το πρωί της Πέμπτης η συνέλευση των δημοσιογράφων του Ομίλου ΣΚΑΪ στην ΕΣΗΕΑ

Συνολικά δεκατρείς (προστέθηκε στη θλιβερή λίστα και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον σταθμό, Λεωνίδας Σακλαμπάνης) είναι οι έως τώρα απολύσεις στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3.  Τελευταία ημέρα του Ιουλίου και από το πρωί καλούνται δημοσιογράφοι και τεχνικοί προκειμένου να τους ανακοινωθεί η… απόλυσή τους.

«Ξηλώθηκε» όλο το αθλητικό τμήμα του ραδιοφώνου, ενώ απομακρύνθηκαν άτομα από τη σύνταξη ειδήσεων αλλά και το διεθνές τμήμα. Επίσης, απολύθηκαν και τέσσερις ηχολήπτες από τα ομόσταυλα ραδιόφωνα Red 96.3 και Μελωδία 99.2, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί η απόλυση και σε δύο μουσικούς παραγωγούς.

Κι έπεται πιθανόν συνέχεια, ακόμα και αύριο που αλλάζει ο μήνας. Αυτή την ώρα οι δημοσιογράφοι ραδιοφώνου και τηλεόρασης πραγματοποιούν συνέλευση στο χώρο εργασίας τους ώστε να αποφασιστούν οι αντιδράσεις στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Και λίγο πριν, τους ανακοινώθηκε επίσημα από τη διεύθυνση του σταθμού πως οι απολύσεις θα συνεχιστούν.


Στάση εργασίας από την ΕΣΗΕΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενόψει αδιευκρίνιστου αριθμού απολύσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ TV », αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 17.00 σήμερα Τετάρτη, 31/7 έως τις 13.00, αύριο Πέμπτη, 1/8, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται και στους δυο σταθμούς.

Αύριο Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Πηγή: Eφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου