Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πολύγυρος : Ενημέρωση από την πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και στις προφυλακίσεις

Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου από περίπου 3.500 κατοίκους της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού και ζητούν την αποφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων. Επίσης, βασικό αίτημα των κατοίκων αποτελεί να σταματήσουν οι παράνομες προφυλακίσεις, οι λήψεις DNA και οι ξυλοδαρμοί της ΕΛΑΣ, καταγγέλλοντας «αυθαίρετη κατασκευή ενόχων».

Σημειώνεται πως σήμερα κατατέθηκε στα δικαστήρια ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης δύο κατοίκων της Ιερισσού που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο ανακριτής για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Η πορεία διαμαρτυρίας μετά από τα δικαστήρια του Πολυγύρου πέρασε και από το αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου και στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στην Αρναία.

Ένταση επικράτησε στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, όπου κάτοικοι είχαν μεταβεί έξω από το δημαρχείο Αρναίας, με μηχανοκίνητη πορεία, για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, ζητώντας την αποφυλάκιση των τεσσάρων συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Οι κάτοικοι, καθώς αποχωρούσαν, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ροπαλοφόρων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τους επιτέθηκαν «μεταλλωρύχοι», προκαλώντας ζημιές στα ΙΧ αυτοκίνητά τους και ακολούθησε συμπλοκή στη γέφυρα, που διαλύθηκε με την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα των επεισοδίων, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο τραυματισμών τριών ατόμων, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά της, η αστυνομία αναφέρει πως στο Παλιοχώρι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι συναντήθηκαν με εργαζόμενους στην εταιρεία. Οι δύο ομάδες ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου