Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

 Ηράκλειο: Απόλυση πρωτοπόρου εργαζόμενου από την επιχείρηση «Chill Box»

Η Γραμματεία Επισιτισμού-Τουρισμού Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «CHILL BOX», που προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενου και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Ο εργαζόμενος είχε δείξει πρωτοπόρα δράση στο χώρο δουλειάς του, αφού διεκδίκησε μια σειρά από δικαιώματα που θίγονταν, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλους τους συναδέλφους, τήρηση των ωραρίων με βάση τη σύμβαση, δε δέχτηκε να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες.

Η εργοδοσία ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, όταν ο εργαζόμενος συμμετείχε στις απεργίες με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην τελευταία πανεργατική απεργία στης 16 Ιουλίου.

Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, και ταυτόχρονα τιμωρεί τη συνδικαλιστική δράση. Θέλει να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων ώστε να δέχονται από την υπερεργασία, μέχρι τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Μας θέλουν φοβισμένους, χωρίς ίχνος από δικαιώματα.

Τέτοια περιστατικά όπως απόλυση εργαζόμενου που διεκδικεί τα δικαιώματά του, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, ελαστικές μορφές απασχόλησης, εντατικοποίηση της δουλειάς, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, συλλογικά με την οργανωμένη δράση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και τη δημιουργία επιτροπών αγώνα, με την ενεργή συμμετοχή στα σωματεία, και συσπείρωση στο ΠΑΜΕ Επισιτισμού- Τουρισμού.

Διεκδικούμε άμεσα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου».

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου