Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Για κακούργημα παραπέμπεται συλληφθέντας στον Υμηττό

Φωτογραφία από την κινητοποίηση στην Ευελπίδων: Αγγελική Παναγιώτου/ FosPhotos
Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα οι οκτώ από τους εννέα πολίτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ στον Υμηττό, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών της ΕΡΤ. Ο ένατος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή, με την κατηγορία ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών».



Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης και οδηγήθηκαν το πρωί με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας χειροπέδες στον εισαγγελέα.

Για τους επτά από τους εννέα συλληφθέντες ορίστηκε ρητή δικάσιμος, στις 10 Ιανουαρίου 2014 και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα πλημμελήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής, της διατάραξης ασφάλειας αεροπλοΐας και διακεκριμένων φθορών.

Ο όγδοος από τους συλληφθέντες, που είναι δικηγόρος, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση.

Ο ένατος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή αφού ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών» καθώς στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία αναφέρεται ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών». Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν για συμπαράσταση στους συλληφθέντες αρκετοί πολίτες, φίλοι των κατηγορουμένων αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους πολίτες «που με αυθαίρετο και βίαιο τρόπο» συνελήφθησαν χθες στον Υμηττό εξέφρασε και με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της καταστρατήγησης βασικών αρχών του κράτους δικαίου (καταπάτηση του ίδιου του Συντάγματος, επιστρατεύσεις, απαγορεύσεις συναθροίσεων, άρνηση συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ για τη Δημόσια Τηλεόραση) ανακάλυψε στο πρόσωπο των εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων πολιτών αυτούς που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία», σχολίασε η Κουμουνδούρου με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα.

«Φωνάζει ο κλέφτης για να ακούσει ο νοικοκύρης», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου