Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλοδαποί μικροπωλητές κυνήγησαν Χρυσαυγίτες

Την επανάληψη της δράσης της στην Ραφήνα και στο Μεσολόγγι επιχείρησε χθες η Χρυσή Αυγή σε ετήσιο πανηγύρι στην Κυπαρίσσια, στην Μεσσηνία. Αυτή την φορά όμως δεν κατάφεραν τα μέλη της να ολοκληρώσουν το έργο τους καθώς οι αλλοδαποί μικροπωλητές αντιστάθηκαν και τους κυνήγησαν μέχρι που έφυγαν από τον χώρο του πανηγυριού. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος

Οι Χρυσαυγίτες, παρόλα αυτά, βρέθηκαν στον χώρο που είχαν στήσει οι μικροπωλητές τους πάγκους τους, και φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών. Τότε, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι αλλοδαποί μετανάστες συσπειρώθηκαν και τους κυνήγησαν. Η αστυνομία επενέβη για να αποκλιμακώσει την κατάσταση και όλα επέστρεψαν στην κανονική τους ροή. Σημειώνεται ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν επέστρεψαν πίσω.

Η Κυπαρισσία είναι μια περιοχή στην οποία κατοικούν αρκετοί μετανάστες (ο αριθμός των οποίων αυξάνεται όταν υπάρχει πανηγύρι), παρόλα αυτά δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κάποιο πρόβλημα. Ακόμη και η όποια έξαρση της μικροεγκληματικότητας κατά καιρούς δεν μπορεί να αποδοθεί, σύμφωνα με τους κατοίκους, αποκλειστικά σε αλλοδαπούς ή σε Έλληνες.
tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου