Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπλοκή στον Βόλο με φασίστες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τράβηξε όπλο...

Συμπλοκή προκλήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Βόλο  Π. Ηλιόπουλος  έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τον βουλευτή πρωτεργάτη των επισοδείων της Ραφήνας, Π. Ηλιόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από κάποια λεκτική επίθεση στο φασίστα βουλευτή –για τα γεγονότα της Ραφήνας- εκείνος έδειξε απειλητικά το όπλο που είχε πάνω του. Μαζί του και άλλοι νεοναζί με πτυσσόμενα γκλοπς και παλούκια  απειλούσαν κόσμο.
Η ΕΛ.ΑΣ κατέφτασε κατευθείαν στο σημείο της συμπλοκής για να κάνει τη δουλειά της. Προσήχθησαν 7 άτομα (τα περισσότερα γυναίκες) με τη δικαιολογία ότι ήταν μάρτυρες. Κρατήθηκαν αναίτια σχεδόν τρεις ώρες ενώ από την πλευρά των φασιστών άγνωστο αν πήγε μέχρι το τμήμα έστω και ένα άτομο για τα μάτια του κόσμου.  Αντίθετα ένα άτομο που πέρνουσε και είδε το συμβάν και πήγε να καταθέσει μήνυση για οπλοφορία στο δολοφόνο Ηλιόπουλο  έφυγε «με άδεια χέρια» από την ασφάλεια Βόλου καθώς τον έδιωξαν και του παν να περάσει αργότερα. Για άλλη μια φορά η ασφάλεια καλύπτει το δεξί της χέρι ,το παρακράτος, και τρομοκρατεί αντιφασίστες.
Τρείς ημέρες πριν (26/9), η ανεξάρτητη εργατική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, που πολλά συνθήματά της ήταν εναντίον των φασιστών,  οδήγησε συνειδητά τουλάχιστον 2000 διαδηλωτές έξω από τα άτυπα γραφεία της ΧΑ επί της Σκενδεράνη τα οποία φυλάσονταν από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου