Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τάγμα εφόδου εισέβαλε στο σπίτι του μεγαλύτερου Ιμάμη στην Ελλάδα

Τάγμα εφόδου εισέβαλε το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη τα μεσάνυχτα στο σπίτι του Σαχμπάζ  Σιντικί, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα ιμάμη της Πακιστανικής  Κοινότητας, που βρίσκεται στα Σεπόλια στην οδό Κόντογλου 6.

Στο σημείο έσπευσαν μηχανές της ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, της Πακιστανικής Κοινότητας και της Ένωσης Μεταναστών «οι κάτοικοι ζήτησαν από τη δύναμη της  αστυνομίας που κατέφθασε αμέσως  να καταδιώξει και να συλλάβει τους τραμπούκους, οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και δεν είχαν ακόμη απομακρυνθεί, ωστόσο η αστυνομία παρέμεινε στο χώρο και προσήγαγε δύο θύματα, ο ένας τραυματίας , για έλεγχο χαρτιών στον Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα».

Όπως τονίζεται, οι αστυνομικοί ζήτησαν να έρθει στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα  «όποιος έχει μισθωτήριο». Ο Ιμάμης πήγε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα στις 1πμ για να κάνει μήνυση και στις 4πμ τον έδιωξαν λέγοντας του «δεν έχουμε χρόνο, να έρθεις  άλλη ώρα»
«Για άλλη μια φορά, μια φασιστική τρομοκρατική επίθεση επιχειρείται να κουκουλωθεί με την άρνηση παραλαβής μήνυσης, με την «κωλυσιεργία» την ώρα του εγκλήματος. Έχει γίνει πλέον επιστήμη η παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών από την ΕΛΑΣ. Τόσο πολύ αξία είχαν οι διακηρύξεις ότι θα πατάξουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ώστε έχει γίνει ρουτίνα η συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων με «άψογο» διοικητικό τρόπο, δηλαδή με προσαγωγές μεταναστών από τον τόπο του εγκλήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου