Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μαθητές των Λυκείων Δήμου Παλλήνης στους δρόμους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την κοινωνία των πολιτών...

Μια ξεχωριστή μαχητική διαδήλωση εξελίχθηκε σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Παλλήνης και του Γέρακα ευαισθητοποιώντας τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας. Οι μαθητές των τεσσάρων Γενικών Λυκείων του Δήμου Παλλήνης με πρωτοβουλία των Μαθητικών Συμβουλίων τους διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους προς την...
σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία, εκδηλώνοντας με ιδιαίτερα αγωνιστικό αλλά και ευρηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στις πολιτικές καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της βίαιης αφαίρεσης του δικαιώματος προς την εργασία και της εξαντλητικής αποδυνάμωσης του οικογενειακού εισοδήματος.
Με την συνθηματολογία των μαθητών, τα μηνύματα αλληλεγγύης είχαν πολύπλευρους αποδέκτες και ήταν ιδιαιτέρως σαφή:
  • προς τους γονείς τους, -«τους πήραν το χαμόγελο, τους αφαιρούν τη ζωή»-
  • προς τους εκπαιδευτικούς –«τους μάτωσαν την αξιοπρέπειά τους»,
  • προς τους εργαζόμενους της τοπικής κοινωνίας –«είμαστε κοντά σας»-
  • ενώ διαδήλωσαν την οργή τους προς το υπουργείο Εθν. Παιδείας για τις απαράδεκτες περικοπές της κρατικής επιχορήγησης στο τομέα της παιδείας και εκπαίδευσης
Οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Γέρακα, στην εξέλιξη της μαζικής πορείας τους επέλεξαν να κάνουν περίπου ημίωρη στάση στο κτίριο του Δημαρχείου στο Γέρακα. Αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε το Δήμαρχο του Δήμου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσο προς τον οποίο επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας των μαθητών για τις περικοπές των επιχορηγήσεων της κυβέρνησης προς την παιδεία αλλά και για την οικονομική πολιτική που πλήττει κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίσης, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους προς το Δήμο Παλλήνης και τους εργαζόμενους για την οικονομική αποδυνάμωσή τους και δήλωσαν ότι όποτε απαιτηθεί θα κινητοποιηθούν μαζί τους «γιατί ο Δήμος είναι μέρος της ζωής μας στην πόλη που ζούμε…»
Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της παιδείας όπως και ευρύτερα η τοπική κοινωνία μετά τις δραματικές περικοπές που έγιναν στο επίπεδο της οικονομίας και τους εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την ωριμότητα της σκέψης τους και την υπευθυνότητα της συμπεριφοράς τους.»
Στην συνέχεια με τους αντιπροσώπους των μαθητών κατευθύνθηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου και απευθυνόμενος μέσω της φορητής μεγαφωνικής συσκευής των μαθητών, είπε μεταξύ άλλων: «οι κινητοποιήσεις σας έρχονται να προστεθούν και να ενισχύσουν και τις δικές μας προσπάθειες και τον αγώνα μας για την τοπική κοινωνία προκειμένου να περιχαρακώσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας για αυτή την πολιτική. Σε ένα ορυμαγδό περικοπών ο χώρος της Παιδείας θα έπρεπε να εξαιρεθεί. Το σύνθημα δώστε το 5% για την Παιδεία σήμερα γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο και από τις παλαιότερες δικές μας εποχές. Στον αγώνα σας αυτό είμαστε μαζί περισσότερο από ποτέ.»
Η σύντομη παρέμβαση του Δημάρχου κ. Α. Ζούτσου επευφημήθηκε ιδιαίτερα από τους συγκεντρωθέντες μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους έσπευσαν να τον χαιρετίσουν με χειραψία.
Στο πλευρό των μαθητών τάχθηκε και τα μέλη του συλλόγου εργαζόμενων του Δήμου Παλλήνης δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους σε αυτόν τον αγώνα.
 Στην συνέχεια οι μαθητές του 1ου & του 2ου Λυκείου Δημοτικής Ενότητας Γέρακα πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Μακεδονίας όπου ενώθηκαν με τα σχολεία των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων για να πραγματοποιήσουν πορεία προς την ΕΡΤ.
 Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν στην πορεία διαδήλωσης των μαθητών ήταν: «όταν τα όνειρα παίρνουν αναβολή αλλάζουν πρόσωπο και γίνονται οργή» και «Αυτοί μιλούν για κέρδη και ζημιές, κι εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές…»
"neologosattikis"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου