Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας δύο απεργών πείνας στην Αμυγδαλέζα


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Δύο απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν χθές στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας προχώρησαν σήμερα το πρωί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο ένας στο Μπλόκ 13 χρησιμοποίησε σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και έκοψε το λαιμό του. Ο δεύτερος ήπιε ένα μπουκάλι σαμπουάν. Περίμεναν με τις ώρες ασθενοφόρο. Δεν γνωρίζουμε τη εξέλιξη της υγείας τους.

Η απεργία πείνας των μεταναστών απλώνεται πλέον και σε άλλα σημεία από ώρα σε ώρα.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κοινοτήτων μεταναστών με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η επιτροπή στηρίζεται από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Μπαγκλαντές DOEL, το Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, την Κοινότητα Σενεγάλης, την ASANTE , την Αιγυπτιακή Κοινότητα κα. Παρέστη επίσης ομάδα δικηγόρων.

Η επιτροπή δήλωσε την στήριξη της στο αίτημα των απεργών πείνας: «Ελευθερία τώρα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες.»

Ζητά από τις αρχές άμεση άδεια επίσκεψης στους απεργούς πείνας μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων.

Απευθύνει έκκληση στήριξης προς τα συνδικάτα, την ΕΙΝΑΠ, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους βουλευτές , τους Δημάρχους, την Διεθνή Αμνηστία, τις επιτροπές στήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κινητοποιηθούν άμεσα.

Μετά τη σημερινή αντιρατσιστική διαδήλωση στο Μενίδι με συγκέντρωση τη Πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 5 μ.μ. μεγάλη αντιπροσωπία θα μεταβεί στην Αμυγδαλέζα και θα ζητήσει την είσοδο επιτροπής μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Για την συντονιστική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322

http://www.antiracismfascism.org/index.php?option=com_content&view=article&id=681%3A-5-&catid=38%3Apress-releases-announcements&Itemid=150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου