Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας στην Κόρινθο



Να αυτοκτονήσει επιχείρησε κρατούμενος μετανάστης στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου, ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο κτιρίου, εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου.


Τα παραπάνω προκύπτουν από επικοινωνία της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας με τους έγκλειστους μετανάστες στην Κόρινθο.



Η εθνικότητα του μετανάστη δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη, ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι είτε Αλγερινός, είτε Μαροκινός και όπως όλα δείχνουν, συγκαταλέγεται στους απεργούς πείνας του Κέντρου.

Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε χθες το απόγευμα, μεταξύ 18:00 και 19:00 και μέχρι αυτήν τη στιγμή, είναι άγνωστη η τύχη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πριν ο κρατούμενος πέσει στο κενό, στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία τοποθέτησε ειδικό στρώμα στο έδαφος και απέτρεψαν την αυτοκτονία, οι συγκρατούμενοί του διαψεύδουν την τοποθέτηση ειδικού στρώματος στο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πολλάκις έχει καταγγελθεί στην AvgiOnline, τα περιστατικά αποπειρών αυτοκτονίας στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου πληθαίνουν συνεχώς, καθώς οι κρατούμενοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου