Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Στον ανακριτή τη Δευτέρα οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας


 Τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για την αιματηρή επίθεση κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της περιοχής. 



Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι δράστες, που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής, ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στο έδαφος για εκφοβισμό των 200 περίπου μεταναστών, που ζητούσαν τα δεδουλευμένα των τελευταίων έξι μηνών. 

Οι τρεις επιστάτες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, για βαριές σωματικές βλάβες, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών. 

Οι κατηγορούμενοι, που θα υποστηρίξουν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα, έλαβαν την προβλεπόμενη κατά το νόμο προθεσμιά από τον ανακριτή την Παρασκευή, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, οι επιστάτες αρχικώς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους εργάτες, τους έδωσαν εντολή να φύγουν από τον χώρο που είχαν συγκεντρωθεί κι όταν αυτοί δεν διαλύθηκαν, τότε πήγαν και έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, με τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους.

Στην συνέχεια εξαφανίστηκαν μέχρι την σύλληψή τους το πρωί της Παρασκευής. Μετά την σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, ο όποιος άσκησε εναντίον τους τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου