Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μανωλάδα: Επιστάτες άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών εργατών


Επιστάτες σε γεωργική επιχείρηση με φράουλες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας άνοιξαν πυρ εναντίον αλλοδαπών εργαζομένων οι οποίοι ζητούν τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 30 και σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό Κέντρο Υγείας τέσσερις μετανάστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οκτώ σε σοβαρή. 

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους τρεις εκπροσώπους του ιδιοκτήτη και τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα. Οι επιστάτες αρνήθηκαν ακολούθησε ένταση και τρεις εξ αυτών με κυνηγετικές καραμπίνες, αφού στην αρχή πυροβόλησαν στον αέρα, άνοιξαν πυρ εναντίον των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα οι τραυματίες ανέρχονται σε 28 και έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Το ilialive.gr επικαλούμενο πληροφορίες από το Κέντρο Υγείας Βάρδας αναφέρει πως 4 μετανάστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 8 σε σοβαρή και οι υπόλοιποι είναι ελαφρά τραυματίες.
 
Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο εργοδότης των αλλοδαπών. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των επιστατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου