Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Χ.Μηχανικών που παραδόθηκε στον Σιμόπουλο και αγνοήθηκε επιδεικτικά


Ψήφισμα Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
Ο Φοιτητικός Σύλλογος των Χημικών Μηχανικών με νέο ψήφισμά του  καταδικάζει την απόφαση λογοκρισίας και καταστολής του Σιμόπουλου ενάντια στο  athens.indymedia.org και τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης-98FM. Το ψήφισμα παραδόθηκε στον ίδιο τον Σιμόπουλο ο οποίος το  αγνόησε επιδεικτικά, και συνεχίζει να επιμένει στις κατασταλτικές  μεθόδους.

Ολόκληρο το ψήφισμα:

Ψήφισμα του Φ.Σ.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταδικάζει την πρωτοβουλία του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου να διακόψει την παροχή διαδικτύου στο athens.indymedia και στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης-98FM.

H κατασταλτική αυτή κίνηση έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το δημοκρατικά αυτονόητο δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, πόσο μάλλον σε χώρο ασύλου.

Ο πρύτανης παρακάμπτοντας κάθε έννοια εσωτερικής δημοκρατίας, έφτασε να αγνοεί την υπογεγραμμένη από όλο το Δ.Σ. απόφαση του Φ.Σ. Χημικών Μηχανικών η οποία δήλωνε ρητά ότι η παροχή ίντερνετ στα 2 εγχειρήματα κατοχυρώνεται στο όνομα του Φοιτητικού Συλλόγου.

Καλούμε λοιπόν τον πρύτανη να σταματήσει να κρύβεται πίσω από ψευτο-θεσμικά κολλήματα, να σταματήσει να απέχει -υπό τον φόβο της κριτικής- από τον φυσικό χώρο της πολυτεχνειούπολης και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες των πράξεών του.

Οι αποφάσεις του Ε.Μ.Πολυτεχνείου δεν αναλογούν σε καμιά κρυφή και αδιαφνή διαβούλευση του πρύτανη με εισαγγελείς και κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Οι αποφάσεις αναλογούν στα συλλογικά όργανα της πολυτεχνειακής κοινότητας.

Απαιτούμε

- Άμεση διεξαγωή ανοιχτής Συγκλήτου για το ζήτημα

- Άμεση επανασύνδεση της παροχής διαδικτύου στο athens.indymedia και τον 98FM



Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου