Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Συμπλοκές αστυνομίας – κατοίκων στη Χαλκιδική


Νέα ένταση και συμπλοκές αστυνομίας – κατοίκων στη Χαλκιδική, κοντά στα μεταλλεία χρυσού των Σκουριών. Χτύπησαν και πάλι οι καμπάνες της Ιερισσού. Συγκεντρωμένοι στην πλατεία της πόλης οι κάτοικοι.
Όπως μεταδίδει το Thesstoday.gr, ομάδα περίπου 30 κατοίκων της Ιερισσού, ανέβηκαν στο όρος Κάκκαβος, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών στον Καρατζά λάκο, όπου μπουλντόζα της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» πραγματοποιεί εργασίες.
Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, δυνάμεις των ΜΑΤ, τους εμπόδισαν να προχωρήσουν στο δασικό δρόμο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροσυμπλοκές. Φαίνεται μάλιστα, πως έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών.
Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της, διαψεύδει την παραπάνω πληροφορία και κάνει λόγο για φθορές των κατοίκων σε ένα τζιπ της εταιρείας.
Οι κάτοικοι μιλούν για παράνομη υλοτόμηση και επισημαίνουν ότι ζήτησαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας τις σχετικές άδειες. «Ο κόσμος ανησυχεί για τον τόπο του, ανησυχεί ότι δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γιώργος Λαγόντζος κάτοικος της περιοχής.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, επεσήμανε, ότι οι εργασίες που εκτελούνται είναι νόμιμες και ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει τίποτε να αποκρύψει αλλά δικαιώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε όλα τα ζητήματα.
Μετά από την ένταση που εκδηλώθηκε το πρωί, οι εργασίες σταμάτησαν, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους αναμένεται στο σημείο εκπρόσωπος του δασαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου