Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Απεργία πείνας στις φυλακές Λάρισας

Σε απεργία πείνας προχώρησαν κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης και την αντιμετώπιση που έχουν από τις αρχές. Την προηγούμενη εβδομάδα οι κρατούμενοι είχαν ξεκινήσει αποχή από το συσσίτιο.
 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 580 κρατούμενοι. Σημειώνεται πως οι κρατούμενοι ζήτησαν το συσσίτιό τους να δοθεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Οι κρατούμενοι είχαν αποστείλει προς το υπουργείο Δικαιοσύνης υπόμνημα στο οποίο ανέφεραν τα αιτήματά τους. Διαβάστε το υπόμνημα που υπογράφουν οι κρατούμενοι της Α, της Β' και της Γ' πτέρυγας:

«Αιτούμαστε καλύτερες συνθήκες αντιμετώπισης στις αιτήσεις για ολιγοήμερες άδειες και καλύτερη αντιμετώπιση στις φφ' ότο απολύσεις. Επίσης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

α) Για τις υφ' όρο απο΄λύσεις θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη ως αιτιολογία για απόρριψη της από τα συμβούλια και τον εισαγγελέα τη δήθεν προσχηματική συμπεριφορά των κρατουμένων.

β) Κακώς αναγράφονται και γίνεται μνεία στα πειθαρχικά παρ' όλο που αυτά έχουν διαγραφεί και δεν θα πρέπει ν' αναγράφονται σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

γ) Ενώ κάποιος κρατούμενος έχει πάρει άδεια, έχει τηρήσει τους όρους της κι έχει επιδείξει άψογη συμπεριφορά εντός κι εκτός φυλακής, θεωρούμε απαράδεκτη την απόρριψη της υφ' όρο απόλυσης του.

δ) Επιθυμούμε την καλύτερη αντιμετώπιση όσο αφορά στις ολιγοήμερες άδειες από τα συμβούλια της φυλακήςτης Λάρισας και λυμπούμαστε που το 3% των παραβιάσεων ισοπεδώνει κι αντισταθμίζεται με το 97% που τήρησε τους όρους των αδειών. Υπενθυμίζουμε ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε όλους το ίδιο. Θυμίζουμε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες που τήρησαν τους όρους των αδειών κανονικά και θα έπρεπε αυτό να γίνει δόγμα για τα συμβούλια και να βοηθήσει τους υπόλοιπους κραυτύμενους της Λάρισας.

ε) Θεωρούμε απαράδεκτη την όλη συμπεριφορά των συμβουλίων εντός κι εκτός φυλακής.

στ) Σταμάτημα στην ανομία κατά των αλλοδαπών που ενώ έχουν γίνει δεκτές οι υφ' όρων απολύσεις τους, κρατούνται για μεγάλο διάστημα εντός της φυλακής (3 με 6 μήνες) μέχρι ν' απελαθούν.

ζ) Ανεπαρκής κοινωνική λειτουργός.

η) Ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική παροχή (Ιατρός, οδοντίατρος, φάρμακα).

Επιθυμούμε την αυτοπρόσωπη παρουσία στη φυλακή της λάρισας του υφυπουργού δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, του γ.γ. Κ. Σκανδάμη, τους προϊσταμένου εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Να μιλήσουν μαζί μας να τους παραθέσουμε τα γεγονότα που μας αγανακτούν.

Σήμερα 15/04/2013 Δευτέρα και μέχρι 22/04/2013 Δευτέρα θα σας περιμένουμε.

Μετά θα προχωρήσουμε σε αποχή συσσιτίου και μετά σε απεργία πείνας μέχρι να δικαιωθούμε και ν' αλλάξουν καταστάσεις και πρόσωπα.

Εδώ στη φυλακή της Λάρισας που οι νόμοι διαφέρουν απ' οποιοδήποτε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου