Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Αντιφασιστικό διήμερο και στα Τρίκαλα


logo-rossonero1.jpgΤο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι RossoNero θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στις 11:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα "Ανατομία του νεοναζιστικού φαινομένου & η απάντηση της κοινωνίας".
Κεντρικός εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου « Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής».

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν με εκπροσώπους τους οι ακόλουθοι (μέχρι στιγμής) τοπικοί φορείς:
- Δήμος Τρικκαίων
- Εργατικό Κέντρο Τρικάλων
- Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων

Παράλληλα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Καθαριστές» του Κωσταντίνου Γεωργούση, απόσπασμα του οποίου προβλήθηκε στις αρχές Μαρτίου στο Channel 4 παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Αλ. Πλωμαρίτη να μιλά για φούρνους και για... σαπούνια. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει και ο δημιουργός.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 20 Απριλίου, από τις 11.00 θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια έκθεση αντιφασιστικής γελοιογραφίας στην Ασκληπιού (Ασκληπιού & Απόλλωνος). Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα Ελλήνων γελοιογράφων των τελευταίων χρόνων με θέμα το φασισμό. Θα εκτεθούν έργα των Στάθη, Γιάννη Καλαϊτζή, Ανδρέα Πετρουλάκη, Helm, Κώστα Μητρόπουλου, Γιάννη Ιωάννου, Τάσου Αναστασίου και πολλών άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου