Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μαζική συμμετοχή στην αντιρατιστική πορεία στην Ξάνθη


Ολοκληρώθηκε πριν τις 15:00, το μεσημέρι του Σαββάτου, η αντιρατσιστική πορεία ενάντια στη βία της Χρυσής Αυγής, στην Ξάνθη. Ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο,όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του xanthipress.gr, Γιάννης Σιδηρόπουλος. Ήταν η ογκωδέστερη πορεία στην πόλη της Ξάνθης μετά την μεταπολίτευση, σημείωσε.



Η ειρηνική πορεία, στην οποία συμμετείχαν από κοινού Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και αποτέλεσε απάντηση «απέναντι σε όσους δυναμιτίζουν το κλίμα και προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διαδήλωση», ανέφερε στο tvxs.gr, o Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις οι διαδηλωτές ξεπέρασαν κατά πολύ τα 1.000 άτομα.

Στην αντιρατιστική πορεία ενάντια στη βία της Χ.Α συμμετείχαν και εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην και νυν βουλευτές της Ξάνθης και της Κομοτηνής, δήμαρχοι από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και ο πρώην υπουργός Σ. Ξυνίδης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 13.00 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο παραλήρημα ρατσιστικής βίας στην περιοχή, μετά την επίθεση σε 30χρονο μουσουλμάνο στην πλατεία της πόλης.

Την οργάνωση αντιρατσιστικής πορείας είχε προτείνει, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού 6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Ο βουλευτής Ξάνθης μετέφερε την εικόνα της αναστάτωσης που επικρατεί στη μειονότητα και, γενικότερα, στην κοινωνία της Ξάνθης μετά την τελευταία ρατσιστική επίθεση ζητώντας μια κοινή παρουσία όλων, «χωρίς σημαίες κομμάτων» σε μια ενωμένη παρουσία και δράση, πριν η ρατσιστική βία της Χ.Α. ξεφύγει τα όρια.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου