Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αυτοκτονία 15χρονου λόγω της εκκεντρικής του εμφάνισης

Ένας 15χρονος στη Ρώμη αυτοκτόνησε ύστερα από τις απειλές και τις ειρωνείες που δέχτηκε μέσω σχολίων σε κοινωνικά δίκτυα, λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης.

Όμως τα σχόλια ξέφυγαν από τον κλειστό κύκλο του σχολίου και εξαπλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Facebook δημιουργήθηκε μια σελίδα με τίτλο «Το αγόρι με το ροζ παντελόνι», που αναρτούσε χλευαστικά σχόλια και φωτογραφίες του 15χρονου.

Η κατάσταση είχε γίνει πλέον αφόρητη και ο Αντρέας, όπως ήταν το όνομά του, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Κρεμάστηκε μπροστά στον μικρό αδελφό του. Όταν τον βρήκε ο πατέρας του ήταν πλέον αργά.

Η Εισαγγελία της Ρώμης έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θάνατο του 15χρονου και εξετάζει τα μηνύματα που είχαν αναρτηθεί για τον Αντρέα στο Facebook.

Ο παππούς του συντετριμμένος δηλώνει πως ο εγγονός τους «ήταν ερωτευμένος με μία κοπέλα, ήθελαν να τον πληγώσουν», ενώ η μητέρα του τονίζει πως ο γιος της «σταυρώθηκε σαν τον Ιησού» και ζητά δικαιοσύνη. Και η μητέρα του αμφισβητεί πως ο Αντρέας ήταν ομοφυλόφιλος και κάνει λόγο για «στημένες φωτογραφίες».

Η αυτοκτονία του 15χρονου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ιταλική κοινωνία και την ομοφυλοφιλική κοινότητα, ανοίγοντας εκ νέου το ζήτημα το διακρίσεων στην Ιταλία και κυρίως της ομοφοβίας.

Η ομοφυλοφιλική κοινότητα ζητάει ένα νόμο κατά της ομοφοβίας και μέχρι τότε προτείνει τη δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών υποστήριξης για τους ομοφυλόφιλους που πέφτουν θύματα διάκρισης.

Χιλιάδες Ιταλοί δηλώνουν αποφασισμένοι να πολεμήσουν την ομοφοβία, αλλά και κάθε μορφής διάκριση, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των οργανώσεων LGBT που πραγματοποιήθηκαν μετά την αυτοκτονία του Αντρέα.

Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν πλέον δημιουργηθεί σελίδες υπέρ του 15χρονου που κατακλύζονται από μηνύματα αλληλεγγύης. «Εγώ φοράω ροζ παντελόνι» είναι το τίτλος της εκστρατείας που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου