Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ιερέας φυλακής στο Μιλάνο κατηγορείται ότι βίαζε κρατούμενους

Ο ιερέας που είχε προτίμηση σε νέους Αφρικανούς ηλικίας 22 με 28 ετών οι οποίοι κρατούνται στη φυλακή Σαν Βιτόρε για
μικροκλοπές, δελέαζε τα θύματά του προμηθεύοντας τους με τσιγάρα, σαπούνι, οδοντόβουρτσες και σαμπουάν μετά το τέλος της σεξουαλικής πράξης. Ο Δον Μπαρίν από το 2008 έως τον περασμένο Οκτώβριο διατηρούσε σεξουαλική επαφή με τους κρατούμενους με τη βία, μέχρι πριν λίγες ημέρες που ένας από τους νεαρούς τον κατήγγειλε.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των έξι, ο ιερέας τους ανάγκαζε να συνευρεθούν ερωτικά αφού τους υποσχόταν να τους «ανταμείψει» με όσα είχαν ανάγκη για να γίνει λίγο ευκολότερη η ζωή τους στη φυλακή. Παρά τα «δώρα» του όμως όλοι τους δήλωσαν ότι ένιωθαν τρόμο μόλις βρίσκονταν κοντά του καθώς τον θεωρούσαν εξαιρετικά ισχυρό και άνθρωπο που μπορεί να ασκήσει σημαντική επιρροή σε ανώτερους.

Μετά την καταγγελία του κρατούμενου, οι υπεύθυνοι του σωφρονιστικού ιδρύματος τοποθέτησαν βιντεοκάμερες στο εσωτερικό του γραφείου του όπου φαίνεται ο ιερέας να βιάζει τέσσερις νεαρούς. Την ίδια ώρα ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να έχουν υποστεί σεξουαλική βία περισσότεροι κρατούμενοι οι οποίοι φοβούμενοι τις συνέπειες μπορεί να προτίμησαν να σιωπήσουν.

«Εκμεταλλευόταν τη θέση του και την περιορισμένη εξουσία του όπως και τη καθημερινή επαφή με τους κρατούμενους για να ικανοποιήσει τις εμμονικές σεξουαλικές του ορμές», αναφέρει ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου