Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων της WIND



wind.jpg
Με στάση εργασίας, σήμερα Δευτέρα, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 2 μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της WIND συνεχίζουν τον αγώνα τους, ενάντια στις σχεδόν καθημερινές απολύσεις.

Από το πρωί, οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τη στάση εργασίας τους και πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση  στα γραφεία της εταιρείας στη Λεωφόρο Αθηνών. Ακολούθως θα μεταβούν στα γραφεία της WIND, στο Μαρούσι, για μαζική παράσταση στην κεντρική διοίκηση ενώ θα ενημερώσουν ταυτόχρονα τους συναδέλφους τους για τις εξελίξεις.

Σήμερα επίσης θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για τον καθορισμό της περαιτέρω δράσης τους.

Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ σήμερα στις 18.00

Στο πλευρό τους το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), τονίζοντας ότι «μόλις ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της επικείμενης συγχώνευσης - εξαγοράς WIND-FORTHNET, η Forthnet απαιτεί μειώσεις μισθών και η Wind απολύει. Την ίδια στιγμή ο OTE στοχοποιεί 1.800 συναδέλφους και μαζί με την Vodafone “αντιγράφει” τις καλοκαιρινές πρακτικές της διοίκησης της Wind με τις “εθελούσιες” απολύσεις.

Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί, οι απολύσεις και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας επικρατούν σε όλο τον κλάδο».

«Οι εργαζόμενοι όμως δίνουμε τη δική μας απάντηση. Έτσι και οι εργαζόμενοι στην Wind πήραν τη σκυτάλη από τους συναδέλφους στην Forthnet, που με το Συνδικάτο και την Επιτροπή Αγώνα τους οργανώνουν την επίθεσή τους ενάντια στις μειώσεις μισθών. Όπως ενιαία και συγχρονισμένα επιτίθεται το κεφάλαιο, ενιαία και εμείς δίνουμε την απάντησή μας», επισημαίνει.

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ  σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου