Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή ως απειλή και σε απεργούς

Με τη Χρυσή Αυγή επιχείρησε να απειλήσει ένας μέτοχος του «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα» του απεργούς του καταστήματος που συμμετείχαν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας. Όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας εργαζόμενοι του καταστήματος, στην οδό Υψηλάνδου και Μανδηλαρά, βρισκόντουσαν έξω από το σούπερ Μαρκετ όταν εμφανίστηκε  «μέτοχος» της εταιρείας, ο οποίος απείλησε τους εργαζομένους ότι, αν ξανακλείσουν το κατάστημα, θα έχουν να κάνουν με τον γιο του, ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» της Χρυσής Αυγής.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας σημειώνει πως «η επιχείρηση, τρεις μέρες πριν την απεργία, είχε προχωρήσει σε δύο απολύσεις, ενώ είχε τους εργαζόμενους επιλεκτικά απλήρωτους».

«Η επιχείρηση, αφού βλέπει ότι οι καθημερινές απειλές και η τρομοκρατία τελικά δεν πιάνουν σε αυτούς τους εργαζόμενους, που επέλεξαν να μην σκύψουν το κεφάλι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, αλλά πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα τους, επιστρατεύει άλλους τρόπους εκφοβισμού και δεν διστάζει να καλέσει ακόμα και τη Χρυσή Αυγή, γνωστό υποστηρικτή της εργοδοσίας, προκειμένου να φοβίσει τους εργαζόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου