Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα τα τανκς δεν πέρασαν τις πύλες των σχολείων

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012:
Σήμερα τα τανκς δεν πέρασαν τις πύλες των σχολείων
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και μαθήτριες, που σε όλη τη χώρα, τίμησαν σήμερα στις σχολικές γιορτές την επέτειο του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης. Οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας ήταν τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά, τα παιδιά μας, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρήσκευμα, χρώμα και φύλο, που με τη δροσιά και τα νιάτα τους, έπαιξαν, τραγούδησαν, ζωγράφισαν και τίμησαν στις σχολικές παραστάσεις το αντιδικτατορικό κίνημα και το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, καταχειροκροτούμενα από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα σε κατάμεστες σχολικές αίθουσες.
Αυτή η συγκινητική στιγμή συναδέλφωσης αποτελεί την καλύτερη έμπρακτη απάντηση στις ρατσιστικές, φασιστικές, ξενοφοβικές και νεοναζιστικές κραυγές που τόλμησαν τις προηγούμενες ημέρες να απειλήσουν με εισβολές νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου στα σχολεία, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Στεκόμαστε εδώ αποφασισμένοι και δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε :
  • Τα εγκλήματα της αμερικανοκίνητης χούντας ενάντια στον ελληνικό λαό, τις απαγορεύσεις, τις φυλακές, τις εξορίες και τα βασανιστήρια, τους δεκάδες νεκρούς αγωνιστές της δικτατορίας, από τον Παναγιώτη Ελλή (21/4/1967) μέχρι το Διομήδη Κομνηνό.
  • Την προδοσία της Κύπρου, το πραξικόπημα της χούντας ενάντια στην εκλεγμένη κυπριακή κυβέρνηση που άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή και τη διχοτόμηση του νησιού.
  • Το βαθύ σκοτάδι του τρόμου και του πολέμου που βύθισε την Ευρώπη και τον κόσμο η άνοδος του ναζισμού στο μεσοπόλεμο.
Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Μετά τις διώξεις και τις ανώνυμες καταγγελίες κατά εκπαιδευτικών από νοσταλγούς του Χίτλερ, του Παπαδόπουλου και του Μεταξά, το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν τους φοβόμαστε ! Οι απειλές και οι ανώνυμες καταγγελίες τους θα συναντούν την αποφασιστική, σθεναρή αντιμετώπιση του εκπαιδευτικού κινήματος και θα έχουν την ίδια κατάληξη που είχε η ανώνυμη – παρακρατική – φασιστική δίωξη των νηπιαγωγών στη Λευκάδα : τον κάλαθο των αχρήστων ! Ούτε ένα χιλιοστό δημόσιου χώρου στους εχθρούς της ελευθερίας, τους νοσταλγούς της χούντας. Η Χρυσή Αυγή και οι συνοδοιπόροι της, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, είναι αυτοί που απροκάλυπτα στηρίζουν με τις δηλώσεις, τις θέσεις τους και τις πρακτικές τους μέσα και έξω από τη Βουλή τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των αφεντικών. Είναι αυτοί, που μπροστά στην σημερινή, επιβλητική, ειρηνική και αποφασισμένη παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία, υποχρεώθηκαν να κρυφτούν στις τρύπες τους, στη ζεστή θαλπωρή της προστασίας που τους προσφέρουν οι εφοπλιστές, τα αφεντικά και οι μεγιστάνες του πλούτου που τους χρηματοδοτούν, τους προωθούν και τους υποστηρίζουν για να τους χρησιμοποιήσουν ως παρακρατική, εγκληματική δύναμη κρούσης ενάντια στο λαό και τους αγώνες του.
Όλοι αυτοί, οι εκπρόσωποι του αστικού κόσμου, τα πραγματικά αφεντικά και οι εργοδότες της Χρυσής Αυγής, έχουν κάθε λόγο να τρέμουν το Πολυτεχνείο και το εξεγερτικό, απελευθερωτικό του μήνυμα. Γιατί αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς αγώνες του λαού μας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Αύριο, μαχητικά, μαζικά και ανυποχώρητα, όλοι και όλες συμμετέχουμε στις μεγάλες διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. (Αθήνα : προσυγκέντρωση των Συλλόγων Π.Ε., 3 μ.μ., Πλ. Κλαυθμώνος)
 Από Δευτέρα, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του μαύρου μπλοκ εξουσίας, μέχρι την τελική νίκη.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ !
NO PASARAN !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου