Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μειώσεις - απολύσεις και τρομοκρατία, αυτή είναι στην PIZZA HUT η εργοδοσία


Μας πέταξαν στον δρόμο … 30 εργαζόμενους και τις οικογένειές μας

Στις 28 Μάρτη η διοίκηση και η εργοδοσία της FOOD PLUS (Pizza Hut - Kfc), η οποία έχει μετατραπεί σε βιομηχανία κλεισίματος μαγαζιών, έκλεισε αιφνιδιαστικά το κατάστημα Pizza Hut Χαριλάου, απολύοντας εκδικητικά και καταχρηστικά 12 εργαζόμενους!
Από τις 5 Φλεβάρη μέχρι τώρα έχει κλείσει 2 καταστήματα στην Θεσ/νίκη (Καλαμαριά και Χαριλάου) πετώντας περίπου 30 οικογένειες στην ανεργία! Το κέντρο ανομίας της Φραγκοκλησιάς (έδρα της εταιρίας στην Αθήνα), προσπαθεί με κάθε μέσο, να ξεμπερδέψει με τις αντιστάσεις μας και να μας τρομοκρατήσει.
Συνεχίζουν να μας απειλούν ότι αν δεν σταματήσουμε τον αγώνα μας και τις κινητοποιήσεις και δεν υπογράψουμε τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας θα κλείσουν και τα υπόλοιπα 2 καταστήματα της Θες/νίκης.

Ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια η εργοδοσία της FOOD PLUS (Pizza Hut – Kfc)  έβγαλε εκατ. ευρώ από τον ιδρώτα μας, ξεζουμίζοντάς μας (με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, σπαστά ωράρια, 6μερα κτλ.) τώρα μας πετάνε σαν τα «σκυλιά στον δρόμο» γεμίζοντας την χαβούζα τις ανεργίας.

Η βιομηχανία του ψεύδους, της τρομοκρατίας και αντιστροφής της πραγματικότητας…

Στην χώρα μας, αυτή των μνημονίων και των βάρβαρων πολιτικών, ο μόνος τομέας που βρίσκετε σε «ανάπτυξη» είναι η βιομηχανία του ψεύδους και της τρομοκρατίας! Έτσι λοιπόν, η εργοδοσία και η διοίκηση της FOOD PLUS,  μάλλον έχει αποφασίσει να «επενδύσει» σε αυτόν τον τομέα! Χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική και πολιτική που εφαρμόζει και η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού (ψέματα, απειλές, εκβιασμούς, προσωπικές επιθέσεις, καταστροφή χωρών και οικονομιών βλ. Κύπρος κ.τ.λ.) προσπάθησε για ακόμη μια φορά, στις 14/3 να αποσπάσει της υπογραφές μας! Δεν τα κατάφεραν.

Έτσι μας απολύουν εκδικητικά και καταχρηστικά, κλείνοντας καταστήματα, τιμωρώντας μας ουσιαστικά, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές τους:

Γιατί δεν υπογράφουμε τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας που θέλουν να μας επιβάλουν. Δεν πρόκειται όμως περί συμβάσεων εργασίας αλλά περί μνημονίων. Αυτές οι συμβάσεις -  μνημόνια, μειώνουν τους ήδη πενιχρούς μισθού μας έως 30% μετατρέποντάς μας σε ανειδίκευτους εργάτες (ΕΓΣΣΕ). Με 150- 300 ευρώ που θέλουν να μας πληρώνουν δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε εμείς ούτε οι οικογένειές μας. Μας ζητάνε να τους εξουσιοδοτήσουμε εν λευκώ να μειώνουν τους μισθούς μας όποτε θέλουν και όπως αυτοί θέλουν ή όπως η Μέρκελ θα αποφασίζει από 1/4/2013, διαλύοντας κάθε έννοια συλλογικότητας, συλλογικής διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης, αφήνοντας μας ξεκρέμαστους στις βουλιμικές ορέξεις τους.

Γιατί «δεν τα φάγαμε μαζί» και δεν θέλουμε να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι την κρίση της οικονομίας και την κακοδιαχείριση της εταιρίας όλα τα προηγούμενα χρόνια, νομιμοποιώντας έτσι τις λοβιτούρες και την ανικανότητα κυβερνήσεων, κράτους, εργοδοτών από την μια και από την άλλη στελεχών, διοίκησης και διευθυντών καταστημάτων οι οποίοι αμείβονται με παχυλούς μισθούς!

Γιατί δεν θέλουμε να πουλάμε στον πελάτη φύκια για μεταξωτές κορδέλες έναντι 15 - 20 ευρώ για μια πίτσα, γιατί θέλουμε ο πελάτης να τρώει στην ώρα του, να τρώει φρέσκια ζύμη κάθε μέρα!

Γιατί δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε στα σύγχρονα κάτεργα της Pizza Hut (βλ καταστήματα της Αθήνας)σώζοντας με κάθε τίμημα τα κέρδη του κρατικοδίαιτου μεγαλοεπιχειρηματία Χ. Ιωάννου (J&P Αβαξ, 3Ε κτλ)!

Γι’ αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία, τον λαό της Θεσσαλονικης, να συμπαρασταθούν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν, στον δίκαιο αγώνα μας.

Ο  αγώνας  μας, είναι  αγώνας  όλων!
Φτάνει πια, με τα λουκέτα, την ανεργία, και τους μισθούς πείνας!

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το κατάστημα της Χαριλάου με όλους τους εργαζόμενους
 Άμεση επαναπρόσληψη των 5 συναδέλφων από το κατάστημα Καλαμαριάς  
Συζήτηση και διάλογος με την εταιρία χωρίς εκβιασμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου