Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Απελάσεις εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

Πριν από μία βδομάδα απελάθηκε στο Μπαγκλαντές ο εργάτης γης στην Ν. Μανωλάδα Πόλας Πεφάρι. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, ο Πόλας ήταν «ένας από τους δεκάδες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας που βρέθηκε απλήρωτος από τη Βαγγελάτος ΑΕ και αντιμέτωπος με τα όπλα των μπράβων όταν απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα».


Ο Πόλας Πεφάρι, είχε συλληφθεί σε επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ και παρά τις παρεμβάσεις της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων φορέων, η Κίνηση καταγγέλλει ότι οι αρχές προχώρησαν στην απέλαση του. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι οι ιθύνοντες της εταιρείας που εμπλέκεται στην επίθεση κατά των μεταναστών εργατών βάζει στη μαύρη λίστα όλους όσους απασχολούσε κατά την περασμένη χρονιά.



«Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις 154 εργατών. Σε όσους βρέθηκαν μπροστά στα όπλα και τα σώματα τους τρυπήθηκαν από σκάγια ο εισαγγελέας εισηγήθηκε από την αρχή να πάρουν ένα έγγραφο που τους επιτρέπει τη παραμονή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τριάντα πέντε άτομα πήραν αυτό το έγγραφο. Στους υπόλοιπους που ήταν παρόντες ΔΕΝ δόθηκε ένα ανάλογο έγγραφο με αποτέλεσμα τις συλλήψεις σε επιχειρήσεις σκούπα που οδήγησαν τέσσερις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένας αφέθηκε ελεύθερος, ένας απελάθηκε και οι δύο κρατούνται (;) ακόμη. Μάλιστα σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε την εισαγγελία για ενημέρωση δηλώθηκε ότι «δεν θα νομιμοποιηθούν» μετανάστες μέσω αυτής της οδού! Άραγε η παραμονή στη χώρα μέχρι τη δίκη δεν είναι αναγκαίο για τη απονομή δικαιοσύνης; Θα κρίνει η ΕΛΑΣ ποιοι έχουν αυτό το δικαίωμα;» προσθέτει η ΚΕΕΡΦΑ.





Σημειώνεται ότι οι εργάτες της Μανωλάδας πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ζητώντας απονομή δικαιοσύνης, φρένο στις απελάσεις αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τον κόσμο στο αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μαρτίου και τα συνδικάτα να στηρίξουν τη μετακίνηση των μεταναστών με πούλμαν για να μπορέσουν να πάρουν μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου