Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ και αυτή τη βδομάδα


Ο αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου θα συνεχιστεί και αυτή τη βδομάδα. Κάθε μέρα από το πρωί θα είμαστε στον πεζόδρομο του ΙΚΑ.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από τις 17/2 ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου-Δάφνης, καλεί κάθε κάτοικο, σωματεία και εργατικές ομάδες, συνελεύσεις γειτονιάς και πολιτικές συλλογικότητες την Πέμπτη 6/3 στις 19:00 στο κινηματοθέατρο του δημαρχείου Αγίου Δημητρίου σε συζήτηση με θέμα: Το κράτος κλείνει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας όπως τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Εμείς τι απαντήσεις θα δώσουμε;

Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο μία πρώτη ανοικτή συζήτηση. Περίπου 60 άτομα ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες για τον αγώνα που διεξάγουμε και για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε. Συμμετείχε κόσμος τόσο της περιοχής όσο και από άλλα μέτωπα αγώνα της Αθήνας. Κοινός τόπος η διαπίστωση ότι πλέον το κλείσιμο προνοιακών δομών, όπως νοσοκομεία και σχολεία, είναι απτή πραγματικότητα. Χθες ήταν τα μουσικά σχολεία, σήμερα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αύριο λύκεια, γυμνάσια και ειδικά σχολεία. Και τελειωμός δεν υπάρχει. Επίσης κοινός τόπος ότι πρέπει ως αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να διαμορφώσουμε κοινές στρατηγικές και μέτωπα απέναντι σε αυτήν την επίθεση που απλώνεται από το θέμα του ωραρίου, των ελαστικών σχέσεων εργασίας έως και τις προνοιακές δομές. Έτσι αποφασίστηκε η νέα συζήτηση ως ένα πρώτο βήμα στη διαμόρφωση αυτής της κοινής αντίληψης.


http://katadimadim.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου