Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Όταν αγγίζουν έναν από εμάς είναι σαν να μας ακουμπάνε όλους...


Το Σάββατο 22 του Φλεβάρη, η Δ.Α. μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων   Καισαριανής  δέχθηκε σεξιστική επίθεση από φασιστοειδή υποκείμενα. Συγκεκριμένα, γράφτηκε με σπρέι στο αυτοκίνητό της, στην Καισαριανή, βρισιά σεξιστικού περιεχομένου. Η Δ.Α. συμμετέχει χρόνια στη συλλογικότητά μας όπως και σε πολιτικά εγχειρήματα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Η κοινωνική και πολιτική δράση της συντρόφισσάς μας στη γειτονιά της Καισαριανής και όχι μόνο, είναι γνωστή και συνεχής. Τέτοιου είδους επιθέσεις, οι οποίες έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να στοχοποιήσουν και να διασύρουν όσες και όσους αγωνίζονται, θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Καμία σεξιστική-φασιστική ή παρακρατική επίθεση δεν μας φοβίζει και δεν μας σταματά. Αντίθετα, δηλώνουμε ότι όποιοι/ες  επιλέγουν τέτοιες πρακτικές, από όπου και αν προέρχονται, όχι μόνο δεν θα βρουν χώρο ανάμεσά μας αλλά και θα αντιμετωπισθούν αμείλικτα όπως τους αξίζει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση, αλλά και για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος μέσα από αδιαμεσολάβητους αυτοοργανωμένους αγώνες. Χτίζουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας, πετώντας από πάνω μας τη δυσωδία της πατριαρχίας και του σεξισμού,  στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και απέναντι στους καταπιεστές. Το γεγονός αυτό δεν το θεωρούμε ξεκομμένο από το σκηνικό  σύγχρονου ολοκληρωτισμού που εξελίσσεται με προκλητικές εξακριβώσεις στην αστυνομοκρατούμενη πια γειτονιά μας, εισβολές από αστυνομία και εισαγγελείς σε σπίτια αγωνιστών με αστείες προφάσεις και σεξιστικές φασιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που δέχθηκε η Δ.Α. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κράτος και τα αφεντικά θα επιστρατεύσουν οποιονδήποτε κατασταλτικό μηχανισμό μπορούν, για να πνίξουν αυτό που φοβούνται περισσότερο, τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στην εξαθλίωση, τη μιζέρια και την ηττοπάθεια, τον κόσμο που παίρνει τη ζωή του στα χέρια του και βλέπει τους πραγματικούς του εχθρούς στο πρόσωπο των οικονομικών ελίτ, των αιμοσταγών αφεντικών, των εξουσιαστικών κρατών, των πάσης φύσεως ρατσιστών, φασιστών και σεξιστών και όχι στον μετανάστη, τον διπλανό του, τον συνάδελφό του, τη γυναίκα, τον τοξικοεξαρτημένο, την οροθετική, τον γκέι...

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Κάθε επίθεση, κάθε νέα κλήση προς πειθάρχηση, κάθε νέα επιβολή, κάθε απόπειρα καταστολής θα ενισχύει της δικές μας "παρεκκλίσεις",  θα δυναμώνει τους αγώνες μας, θα οπλίζει τη συντροφικότητά μας και τη θέληση στον αγώνα μας για την απελευθέρωση.

                                       ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

                                                                                Καισαριανή 6-3-2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

http://protovouliakatoikwnkaisarianis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου