Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση από την αντιφασιστική διαδήλωση στα Γιάννενα

Στις 9-3-2014 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην Ελεούσα Ιωαννίνων με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής για την περιφέρεια Ηπείρου στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθώντας να περάσουν από την αφάνεια στην επιφάνεια (τελικά οι φελλοί όντως επιπλέουν;) και να διεκδικήσουν μερίδιο στην πίτα της τοπικής αυτοδιοίκησης, επέλεξαν για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου τους για την περιφέρεια Ηπείρου ένα χωριό 10 χιλιόμετρα εκτός  της πόλης της Ιωαννίνων, την Ελεούσα. Οι ίδιοι οι νεοναζί δεν τόλμησαν να πατήσουν στην πόλη των Ιωαννίνων και μάλιστα η ανακοίνωση του κέντρου-μαγαζιού της παρουσίασης των υποψηφίων έγινε αργά το πρωί της ίδιας της ημέρας παρουσίασης του ψηφοδελτίου τους! Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Jimmys έναντι του νέου δημαρχείου δήμου Ζίτσας. Οι υποψήφιοι; μα φυσικά επιλεγμένα μπουμπούκια από τον απόπατο της κοινωνίας: πρώην στρατοκράτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης ονόματι Κώστας Αναγνώστου (και πρώην μέλος της ΕΥΠ σύμφωνα με τοπικό μέσο) και πρώην μπάτσος ονόματι Σπύρος Μπαρτζώκας ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Εμείς από τη μεριά μας, όπως άλλωστε διακηρύττουμε και μέσα από το λόγο μας, δε θα μπορούσαμε να σταθούμε απαθείς και να δώσουμε χώρο στους νεοναζί της εν λόγω οργάνωσης (ή οποιασδήποτε άλλης). Το Σάββατο 8-3-2014 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με τρικάκια, συνθήματα και μοίρασμα κειμένων στην Ελεούσα Ιωαννίνων και καλέσαμε σε αντισυγκέντρωση-αντιφασιστική διαδήλωση την Κυριακή 9-3-2014 στην Ελεούσα την ώρα παρουσίασης του ψηφοδελτίου των νεοναζί. Σχετικά μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link:http://radio-i.org/index.php/topika/435-2014-03-08-23-19-34.html

Στην αντιφασιστική διαδήλωση συμμετείχαν εκτός από εμάς, η ΚΕΕΡΦΑ, το ΚΚΕ μ-λ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και πλήθος άλλου κόσμου. Εμείς ως μπλοκ διαδηλώσαμε κατά μήκος όλου του κεντρικού οδικού άξονα του χωριού (με συνθήματα, τρικάκια, κείμενα, πορεία και με ισχυρή περιφρούρηση του μπλοκ μας) προσπαθώντας να προσεγγίσουμε τους φασίστες και να στείλουμε προς πάσα  κατεύθυνση το αντιφασιστικό μας μήνυμα. Παραμείναμε στο σημείο σχεδόν μέχρι το πέρας της φασιστοσύναξης, ενώ αποχωρήσαμε με πορεία. Όπως ήταν αναμενόμενο, και όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλες αντίστοιχες παρουσιάσεις και εγκαίνια σε άλλες πόλεις, η αστυνομία αγαστός συμπαραστάτης των νεοναζί επιτέλεσε το ρόλο της: παρατάχθηκε σε κατάλληλα σημεία προκειμένου να ανακόψει την πορεία των αντιφασιστριών-στών και να προστατεύσει την φασιστοσύναξη.


Εμείς από τη μεριά μας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε το μονοπάτι του μαχητικού αντιφασισμού ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

ΥΓ: Tο πληθος των διαδηλωτων ολων των μπλοκ εικαζουμε οτι ηταν καμια 250-300 ατομα, διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος για πορεία που καλέστηκε σε χωριό, διαδικτυακά και με μιας μόλις ημέρας προπαγάνδιση

Αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran
και Αντιφασίστριες-Αντιφασίστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου