Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Για τον νεκρό φασίστα στην Κων/πολη


Λίγα λόγια για τον νεκρό χθες στην Τουρκία.

Η οργάνωση Λαικό Μέτωπο ( κινηματική πτέρυγα του DHKPC) έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατά τις άγριες συμπλοκές χθές το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στην γειτονιά του Οκμειντάν, εκεί που δολοφονήθηκε ο πιτσιρικάς (γειτονιά λαϊκή, αλεβιτών και με αριστερή/κομμουνιστική  παράδοση) ,ομάδα φασιστών ,φιλοκυβερνητική, επιχείρησε δυο φορές να επιτεθεί στον κόσμο που ήταν στα οδοφράγματα..

Την πρώτη φορά προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο κρατώντας λοστάρια και καδρόνια ,αλλά αναγκάστηκαν να τραπούν σε άτακτη φυγή υπό την κάλυψη των μπάτσων.

Τη δεύτερη φορά όμως επιχείρησαν να επιτεθούν με οπλισμό και με κάλυψη ασφαλιτών, εκεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση μέλη του Λαικού Μετώπου, για αυτοάμυνα χρησιμοποίησαν όπλα για να απωθήσουν τους φασίστες ,αλλά και για να προστατέψουν τη γειτονιά. Ο απολογισμός είναι ένας φιλοκυβερνητικός νεκρός και άλλοι δυο βαριά τραυματίες.

Σήμερα σε διάφορα δημοσιεύματα επιβεβαιώνεται ότι ο νεκρός και οι τραυματίες ανήκαν σε  πυρήνα φιλοκυβερνητικό- ισλαμιστικό- φασιστικό και ότι πήγε εκει οργανωμένα για να χτυπήσει τους εξεγερμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λαικό Μέτωπο δεν είχε ούτε έναν τραυματία από τη συμπλοκή και αυτό δείχνει και την ετοιμότητα τους για κάθε ενδεχόμενο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Berkin θεωρείται νεκρός και του Λαικού Μετώπου, καθώς παιδί του Οκμειντάν και αλεβί και από αριστερή οικογένεια, κάτι που φάνηκε και στην κηδεία που είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα με την συγκατάθεση  της οικογένειας του Berkin.

Οσον αφορά την ετοιμότητα του Λαικού Μετώπου οφείλεται και στο ότι σχετικά πρόσφατα  σε επίθεση από μπράβους εμπόρων ναρκωτικών σε μέλη  του Λαικού Μετώπου δολοφονήθηκε ο Hasan Ferit Gedik, μέλος της οργάνωσης. Στην κηδεία του, στην οποία συμμετείχε η ευρύτερη αριστερά της Κωνταντινούπολης, εμφανίστηκαν μέλη της οργάνωσης με όπλα στα χέρια μέσα στο πλήθος.

athens.indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου