Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Διωκεται ο πατερας του λουκμαν

Ο Σ. Λουκμάν

Ο πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσείν, δήλωσε: «Εμείς ήρθαμε μόνο για να έχουμε δικαιοσύνη για τη δολοφονία του γιου μας Σαχζάτ. Θέλουμε από εσάς για άλλη μια φορά να μας στηρίξετε στις 10 Απρίλη που είναι το δικαστήριο και μόνο αυτό θέλω να πω και τίποτε άλλο. Ευχαριστούμε».

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένεια του Σεχζάτ Λουκμάν τόνισε: «Αυτό που ενδιαφέρει την πολιτική αγωγή και την οικογένεια είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δολοφονημένο παιδί τους και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τραβήξει την προσοχή μας, την προσοχή της οικογένειας, εκτός από το αίτημα της απόδοσης δικαιοσύνης.

Παρόλα αυτά πρέπει να σχολιάσουμε το γεγονός της έναρξης αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χρήση πλαστού εγγράφου κατά του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, του Χαντίμ Χουσείν.

Προσκόμισαν μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους ένα χαρτί από το ληξιαρχείο στο Πακιστάν σε σχέση με την οικογενειακή τους κατάσταση. Η προκαταρκτική έχει να κάνει με την νομιμότητα του συγκεκριμένου εγγράφου και έχει να κάνει με το ληξιαρχείο στο Πακιστάν. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως μια προκαταρκτική εξέταση.

Θέλω να συγχαρώ τον εισαγγελέα κ. Νούλη γιατί είναι πολύ φιλότιμος άνθρωπος. Χρειάζεται πραγματικά φιλότιμους εισαγγελείς σαν και αυτόν η ελληνική δικαιοσύνη με δεδομένο ότι υπήρχαν 32 δικογραφίες, που για την ακρίβεια δεν ήταν μόνο 32 αλλά πάνω από 130 δικογραφίες θυμάτων ρατσιστικής και φασιστικής βίας, που ποτέ κανένας εισαγγελέας δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως προκειμένου να τις συσχετίσει.

Άρα αυτό το πράγμα από τη δική μας τη μεριά έχουμε να πούμε πως έχει να κάνει με επιλεκτική φιλοτιμία των εισαγγελικών αρχών και από αυτή την άποψη θα απαντήσουμε εκ μέρους των γονέων τα δέοντα που ανοίγει η συγκεκριμένη προκαταρκτική. Από τη δική μας τη πλευρά δεν εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι ξεκίνησε μια τέτοιου τύπου ποινική δίωξη. Τα θύματα της ρατσιστική και φασιστικής βίας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνθρωποι οι οποίοι διώκονται.

Διώκονται ποινικά, αρχικά από τις κρατικές αρχές , δηλαδή πηγαίνουν , καταγγέλλουν το γεγονός της ρατσιστικής βίας και στη συνέχεια φυλακίζονται γιατί μπορεί να μην έχουν τα χαρτιά τους κλπ. Διώκονται όμως και από τους θύτες της ρατσιστικής βίας. Είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό ότι οι θύτες σε τέτοιου είδους επιθέσεις μηνύουν τα θύματά τους για ψευδή καταμήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, πολλές φορές και για επίθεση, για αυτό το πράγμα που οι ίδιοι έχουν πράξει σε βάρος των μεταναστών.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα για την συγκεκριμένη μήνυση που την περιμέναμε ότι θα έρθει και στην περίπτωση του Σαχζάτ Λουκμάν. Ότι ο Σαχζάτ Λουκμάν πέθανε. Και άρα λοιπόν αυτή η ποινική δίωξη τώρα θα πρέπει να στραφεί κατά των κληρονόμων. Αυτό είναι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Το έχουμε δει και στο δικαστήριο όπου πλέον οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του Σαχζάτ Λουκμάν δηλώνουν αμυνόμενοι.

 Ο Σ. Λουκμάν Ο Σ. Λουκμάν Δηλώνουν δηλαδή ότι ο Σαχζάτ Λουκμάν είναι αυτός που τους επιτέθηκε και αυτοί αμυνόντουσαν. Το βλέπουμε τώρα και με την ενέργεια της εισαγγελίας να ξεκινήσει δίωξη εις βάρος των γονέων. Άλλος ένας λόγος που περιμέναμε την έναρξη μιας τέτοιας προκαταρκτικής που μπορεί να οδηγήσει σε ποινική δίωξη είναι το αναμφισβήτητο γεγονός ότι η παρουσία της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν είναι μια ενοχλητική παρουσία.

Είναι μια υπενθύμιση της φασιστικής βίας και της συγκάλυψής της. Είναι μια υπενθύμιση ότι το θύμα της ρατσιστικής βίας έχει πρόσωπο, έχει όνομα και έχει οικογένεια. Που είναι κάτι που δεν το θέλουν σε καμιά περίπτωση οι διωκτικοί μηχανισμοί που έχουν κατά καιρούς ανεχτεί και συγκαλύψει, αν δεν έχουν οργανώσει, αυτού του είδους τη ρατσιστική βία. Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας αυτό που θέλω να μεταφέρω είναι πως αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις δεν αγγίζουν την οικογένεια.

Η οικογένεια είναι στοχοπροσηλωμένη στο σκοπό για τον οποίο είναι εδώ. Δηλαδή να πάρει δικαιοσύνη για το παιδί της. Εμείς αυτό το οποίο έχουμε από τη δική μας πλευρά είναι αφενός να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή νομική κάλυψη αλλά και αφετέρου μια ασπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου