Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Φροντιστήρια Μπαχαράκη: τα ΜΑΤ στην υπηρεσία της παραπαιδείας

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη κατέστησαν απαγορευτική την ενημέρωση που επιθυμούσε να πραγματοποιήσει χθες το βράδυ το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών για τις απολύσεις τεσσάρων συναδέλφων τους στους γονείς των μαθητών του φροντιστηρίου Μπαχαράκη.


Εντελώς παράνομος ήταν ο τρόπος που λειτούργησε η αστυνομία, καθώς οι εργαζόμενοι και το Σωματείο κέρδισαν και το δεύτερο δικαστήριο, αυτό του Ιουλίου, μετά από αίτημα της εργοδοσίας για εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίων τους. Η εν λόγω δικαστική απόφαση απαγορεύει μόνο τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία -πράγμα που σε καμία περίπτωση δε συνέβη χθες.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο αριθμός των αστυνομικών που υπερέβαινε κατά πολύ τον αριθμό των μελών του Σωματείου οι οποίοι επιθυμούσαν να ενημερώσουν τους γονείς.

Τον τελευταίο χρόνο τέσσερις εκπαιδευτικοί έχουν απολυθεί αδικαιολόγητα. Η υπόθεση του ενός (Γ.Παπαγιάννη) έχει ήδη κριθεί παράνομη απ' την Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ εκκρεμούν οι υποθέσεις των υπολοίπων, οι οποίοι καταγγέλλουν μη καταβολή δεδουλευμένων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιές είναι οι πολιτικές διασυνδέσεις του κ. Μπαχαράκη που του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί με τόση άνεση πλειάδα αστυνομικών, δημοσίων λειτουργών, προκειμένου να περιφρουρηθεί μια ιδιωτική επιχείρηση και ποιος εισαγγελέας έδωσε την εντολή για την πρωτοφανή επίδειξη ισχύος του ιδιώτη.

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις, με εμπλοκή της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών μετά από αίτημα της εργοδοσίας, συλλήψεις και μηνύσεις εκατέρωθεν.


Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο έχουν κερδίσει δύο δικαστήρια: το ένα τον περασμένο Μάιο,  όταν η εργοδοσία κατηγορούσε το Σωματείο για παρεμπόδιση της λειτουργίας του φροντιστηρίου και το άλλο στις αρχές Ιούλη, όταν ο όμιλος Μπαχαράκη ζήτησε την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων.


Αιτήματα του σωματείου είναι:
Α. Η απόσυρση όλων των μηνύσεων.

Β. Η επαναπρόσληψη του καθηγητή Γ. Παπαγιάννη.

Γ. Η καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους απολυμένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου