Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, 33 και 40 ετών, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις σκουριές Χαλκιδικής.
Έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κάτοικοι της Ιερισσού και αλληλέγγυοι από άλλες περιοχές πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Σημειώνεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

«Αχαρακτήριστο γεγονός. Ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο Έλληνες πολίτες απολογήθηκαν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο» τόνισε, πριν από λίγο, ο συνήγορος των 2 κρατουμένων κ. Καπερνάρος, και συμπλήρωσε: «Η δικαστική εξουσία υποχώρησε στην αστυνομική. Εχουμε 4ο Ράιχ. Σ' αυτή την υπόθεση έγιναν δικονομικά έκτροπα αφού κατηγοριοποιήθηκαν μάρτυρες».

«Βρωμάει το "πτώμα" της δημοκρατίας. Κι αν αυτοί την έχουν "δει" Καίσαρες, τώρα θα δουν τι απάντηση θα δώσουν οι Γαλάτες», επισήμανε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση, ο δεύτερος συνήγορος Β.Τζιμούρτος.
Σύμφωνα με το Thesstoday.gr η ατμόσφαιρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι εξαιρετικά φορτισμένη. «Γιώργο και Βασίλη είμαστε μαζί σας, ας είναι η φωνή μας η δύναμή σας» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκισή τους, ενώ κινητικότητα υπάρχει και στην Ιερισσό. Σε κλάματα ξέσπασαν συγγενείς των συλληφθέντων.

Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, επικαλούμενη ασφαλής πληροφορίες, πήραν εντολή, για τους επόμενους δύο μήνες, να διαθέτουν καθημερινά μια διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία θα αστυνομεύει την περιοχή όπου βρίσκεται το εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου