Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ


Η εκδικητικότητα του κράτους προς τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη της ε.ο. 17Ν, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει εκτίσει ήδη τρία χρόνια παραπάνω από το νόμιμα προβλεπόμενο όριο των 8 ετών, που αυτόματα θεμελιώνει το δικαίωμα άδειας εξόδου από τη φυλακή (για ποινή ισόβιας κάθειρξης).

Μετά το έγκλημα του Ευαγγελισμού στον αγωνιστή Σάββα Ξηρό, το ειδικό καθεστώς κράτησης στα λευκά κελιά του Κορυδαλλού, την ανέγερση της νέας πτέρυγας απομόνωσης στις φυλακές της Λάρισας, τα έκτακτα στρατοδικεία, τα βασανιστήρια και τις εξοντωτικές ποινές, ακολουθεί η άρνηση των αδειών εξόδου, από το αρμόδιο Συμβούλιο της φυλακης.

Το κράτος και οι μηχανισμοί του ακολουθούν για ακόμη μια φορά την προσφιλή τακτική της εκδίκησης σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή του. Τα μικρά κελιά, ο μικρός χώρος προαυλισμού, το ύψος του πλέγματος, η απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατούμενούς αποτελούν μια ειδική συνθήκη κράτησης που στόχο έχει την ηθική, σωματική και ψυχολογική εξόντωση των φυλακισμένων αγωνιστών.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντιστάθηκε στο ειδικό καθεστώς εγκλεισμού ξεκινώντας πολυήμερη απεργία πείνας, στην οποία συμμετείχαν και οι υπόλοιποι καταδικασμένοι για ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν. Η συλλογική αυτή απεργία πείνας ήταν μια πράξη αντίστασης ενάντια στη βαρβαρότητα της εξουσίας, στα πλαίσια του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.

Η επαναστατική διαδρομή αλλά και η ανυποχώρητη στάση του Δημήτρη Κουφοντίνα, τον καθιστούν αμετανόητο αντίπαλο της εξουσίας, που συστηματικά επιχειρεί να τον εξοντώσει, διαπράττοντας τώρα το αίσχος της άρνησης του αυτονόητου των αδειών εξόδου που δικαιούται.

Προτάσσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και σε όλους τους αγωνιζόμενους και εξεγερμένους.

Ταμείο αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης φυλακισμένων αγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου